HP6 Laborantti / Chemical Laboratory Technology

Laborantti tutkii kaikkea mitä elämässä tarvitaan – ruokaa, juomaa, ympäristöä, lääkkeitä, kosmetiikkaa, vaatteita ja erilaisia kulutustavaroita. Laborantti varmistaa tuotteiden laadun ja turvallisuuden. Hän on myös keskeisessä roolissa, kun kehitetään uusia tuotteita, tutkitaan tauteja tai ratkotaan rikoksia.

Kilpailija Pinja Harakkamäki

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Olen valmistunut Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta laborantiksi. Samalla suoritin kaksoistutkinnon.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta, jossa voitin omassa lajissani hopeaa, sekä WorldSkills Kazan 2019 -kilpailusta, jossa voitin niin ikään hopeamitalin.

Kilpailemiseen jää koukkuun. Tykkään haastaa itseäni ja oppia uusia asioita. Hain mukaan, sillä on aina mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia tekniikoita ja nähdä, miten oman alan työtehtäviä tehdään muissa maissa.

Valmistaudun kilpailuun lajiekspertin kanssa koululla ja sen lisäksi mahdollisessa uudessa harjoittelupaikassa. Myös koko joukkueelle yhteiset maajoukkueleirit ovat tärkeä osa valmentautumista.

Parasta laboratorioalassa on se, että oppiminen ei koskaan lopu. Kemian ja tekniikan maailma kehittyy jatkuvasti, ja aina saa opetella uusia tekniikoita ja tapoja työskennellä.

Odotan hauskaa ja opettavaista kisamatkaa. Tavoitteeni on antaa parhaani. Haluan suoriutua vielä paremmin kuin edellisellä kerralla ja olla itse ylpeä omasta suorituksestani, voittaa itseni.

Mottoni on: ”Parempi epäonnistua jossain tekemisessään kuin onnistua tekemättömyydessä”. Olen luonteeltani heittäytyjä ja annan itsestäni aina sata prosenttia. Tämä motto kannustaa tekemään asioita epäonnistumisen pelosta huolimatta.

Ekspertti Leena Kainulainen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Tukijat