Skip to main content

31 Muoti ja vaatetus / Fashion Technology

Muodin ja vaatetuksen ammattilaiset tekevät muun muassa suunnittelu-, piirustus-, kaavoitus- ja ompelutöitä. Alalla tarvitaan kekseliäisyyttä, kiinnostusta väreihin ja materiaaleihin sekä kykyä hahmottaa kokonaisuuksia.

Kilpailija Jenna Maukonen

Laji: Muoti ja vaatetus

Taustataho: Gradia

Instagram: @pilvi.linna.clothes

Kilpailuaika ja -paikka: 20.–23.10.2022 Helsinki, Suomi

"Työskentelen tällä hetkellä Intersportissa tekstiilipuolella. Valmistuin juuri muoti- ja tekstiilialan perustutkinnosta mittatilausompelijaksi Gradiasta, ja tarkoituksenani on jatkaa opintojani vielä vaatturiksi.

Olen kilpaillut kolme kertaa Taitajan semifinaaleissa. Taitaja2022-kilpailussa pääsin finaaliin ja sijoituin siellä hopealle. Lisäksi olen osallistunut WorldSkills-kilpailukarsintoihin.

Kilpailuissa minua kiinnostaa eniten se, miten paljon on mahdollista oppia uutta – esimerkiksi tarkkuutta, uusia menetelmiä ja kärsivällisyyttä. On myös hienoa nähdä oma käden jälki valmiin tuotteen muodossa.

Olemme suunnitelleet valmentajani kanssa, miten etenemme kohti WorldSkills-kilpailua. Lajissani julkaistaan kisatehtävä etukäteen, ja tarkoitus on hioa oma suoritukseni huipputasolle. Myös aiemmasta kilpailukokemuksestani on varmasti hyötyä.

Omassa lajissani on parasta nähdä, kuinka paljon omat taitoni ovat kehittyneet vuosien mittaan. Myös valmis lopputulos on aina mahtava nähdä.

Harrastan kestävyysjuoksua päämatkanani 800 m ja välillä soittelen viulua. Kilpaurheilu on tuonut kisakokemusta, minkä myötä näihinkin kisoihin on mukava mennä. Kisailu on itselleni tuttua puuhaa. Mottoni on: Tee niin hyvin kuin sinä päivänä pystyt, mutta luovuttaa ei saa."

Ekspertti Minna Tammi

Laji: Muoti ja vaatetus

Taustataho: Koulutuskeskus Salpaus

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Katja Anttila (Stadin ammatti- ja aikuisopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat