Skip to main content

15 Putkiasennus / Plumbing and Heating

Putkiasentajilla on merkittävä rooli osana rakennusalaa. Työ koostuu muun muassa lämpö- ja vesijärjestelmien asennus- ja huoltotöistä sekä vianmäärityksestä ja niiden korjaamisesta.

 

Kilpailija Saku Hurtig

Laji: Putkiasennus

Taustataho: Ammattiopisto Lappia / OSAO

Kilpailuaika ja -paikka: 2.–4.11.2022 Lahr, Saksa

"Olen töissä LVI-Pitkälä Oy:n Oulun toimipisteellä. Olen suorittanut LVI-alan perustutkinnon (nykyisin talotekniikan perustutkinto) Ammattiopisto Lappiassa Kemissä. Suunnitelmissani on jatkaa opintoja vielä jossain vaiheessa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2018- ja Taitaja2019-kilpailuista. Joensuussa 2019 voitin putkiasennuslajissa kultaa. Lisäksi olen osallistunut pohjoismaiseen Arctic Skills -kilpailuun.

Lähdin mukaan WorldSkills-joukkueeseen, sillä haluan kehittää itseäni alallani ja nähdä, miten asiat maailmalla hoidetaan.

Valmentaudun kilpailuun koulullani, jossa treenaan iltaisin eksperttini kanssa. Lisäksi olen sopinut työnantajani kanssa, että yritämme järjestää minulle työtehtäviä, joissa tarvitaan erityisesti tarkkuutta ja ratkaisukykyä. Osallistun myös harjoitusmielellä Taitaja2022-finaaliin, vaikka en kilpailekaan siellä varsinaisesta SM-mitalista.

Omassa lajissani on parasta sen haastavuus ja monimuotoisuus. Pidän myös siitä, että ammatissani oman työn jälki näkyy heti. Olen aika rauhallinen tyyppi. Pystyn pitämään pään kylmänä ja suorittamaan tehtäviä myös paineen alla.

Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti liikuntaa, tällä hetkellä ykköslajiksi on noussut padel."

Ekspertti Sauli Jaara

Laji: Putkiasennus

Taustataho: OSAO

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Jari Niinimäki (Kouvolan ammattiopisto Eduko).

Tukijat