Skip to main content

33 Ajoneuvotekniikka / Automobile Technology

Automekaanikot korjaavat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoja sekä tekevät niihin määräaikaishuoltoja. Kilpailutehtävät koostuvat erilaisista vianmääritys- ja korjaustehtävistä.

Kilpailija Juho Koski-Lammi

Laji: Ajoneuvotekniikka

Taustataho: Seinäjoen Seudun Autoteknillinen Yhdistys ry

Kilpailuaika ja -paikka: 25.–28.10.2022 Dresden, Saksa

"Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa (SeAMK) konetekniikan insinööriksi. Ennen amk-opintojani olen suorittanut autoalan perustutkinnon ja valmistunut ajoneuvoasentajaksi Sedusta.

Ammattitaitokilpailukokemusta minulla on vuodelta 2018, kun voitin Taitajassa autoasennuslajissa kultaa. Vapaa-ajallani harrastan ralliautoilua, joista minulla on saavutuksina muun muassa Rallin Junioreiden suomenmestaruus 2018 ja Rallin SM-sarjan SM4-luokan hopeamitali 2021. Rallin parissa takanani on yli 100 kilpailua.

Hain mukaan WorldSkills-joukkueeseen, sillä olen kilpailuhenkinen ja pidän itseni haastamisesta. Kilpailuissa menestyminen motivoi jatkamaan.

Valmentaudun kilpailuun yhteistyökumppaneiden järjestämillä kursseilla. Lisäksi harjoittelen paikallisten oppilaitosten tiloissa edellisten vuosien kilpailutehtäviä.

Lajissani on parasta onnistunut työ, esimerkiksi vian löytyminen ja sen korjaaminen."

 

Ekspertti Mika Saroma

Laji: Ajoneuvotekniikka

Taustataho: Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Jani Mikkilä (Sedu), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat