Skip to main content

17 / Web Technologies / Web-kehitys

Verkkosivujen tuottaminen on monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan taiteellista luovuutta sekä kykyä toteuttaa käytettävyydeltään miellyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivustoja. Kilpailijan on tunnettava hyvin verkkosivujen tuottamisprosessin eri vaiheet.

Kilpailija Eeli Grén

Laji: Web Technologies

Taustataho: Saimaan ammattiopisto

LinkedIn: Eeli Grén

Instagram: @eeli.viljami

Lajin verkkosivut: webkehitys.fi

Missä opiskelet tai työskentelet?

Opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa Saimaan ammattiopisto Sampossa, josta valmistun ohjelmistokehittäjäksi. Toimin yrittäjänä perustamassani Fimes-digimarkkinointitoimistossa. Yrityksen kautta tarjoan asiakkailleni mm. verkkosivuja ja muuta digimarkkinointia. Yritystoimintani tukee valmentautumista, sillä asiat mitä sitä kautta teen, heijastavat suoraan kisatehtäviin.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Tutustuin ammattitaitokisoihin ensimmäistä kertaa vuonna 2022 Taitaja-semifinaaleissa. Seuraavana vuonna sijoituin Taitaja2023-semeissä ensimmäiseksi lähes täysillä pisteillä. Itse finaalissa Espoossa 2023 voitin hopeaa. Tänä vuonna osallistun kansainväliseen harjoituskilpailuun Budapestissa ja Taitaja2024-kilpailuun SM-kilpailijana.

Miksi hait kilpailemaan?

Hain mukaan, koska kyseessä on ns. once in a life time -kokemus. Koin, että osaan asian tarvittavalla tasolla lähteäkseni mukaan valmennukseen. Päätin haastaa itseäni menemällä omalle epämukavuusalueelle, mikä on ainakin tähän mennessä osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Tämä on myös erittäin opettavaista, esimerkiksi jo valmennuksen alkuvaiheessa olen saanut oppia älyttömästi.

Miten valmentaudut WorldSkills-kilpailuun?

Valmentautuminen on lähes päivittäistä. Valmennus tapahtuu pääosin itsenäisesti: suoritan erilaisia kursseja, teen aikaisempia kisatehtäviä sekä muita valmentautumista edistävää työtä. Yritystoimintani kautta tehtävät työt ovat myös osa valmennusta. Meillä on eksperttini Margitin kanssa joka viikko vähintään yksi palaveri, jossa arvioidaan tuotoksia sekä käydään läpi mitä tehtiin ja mitä tehdään seuraavaksi.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Omassa lajissani parasta on luova työ, ongelmanratkaisu, koodauksen tuoma nautinto ja se kuinka pala palalta lopputulos rakentuu tietokoneen ruudulle.

Mitkä ovat omat vahvuutesi alalla?

Koen, että olen luova ihminen ja hyvä soveltamaan. Omaan myös hyvät ongelmanratkaisutaidot ja pystyn löytämään ratkaisuja. Olen perfektionisti, joka voi olla vahvuus, mutta myös heikkous etenkin kisatehtävissä.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Aloitan armeijan tammikuussa 2025, minkä jälkeen tarkoituksena olisi hakeutua jatko-opiskelemaan luultavasti Tampereelle oman alan opintoihin. Tulevaisuuden haaveina minulla on toimia yrittäjänä, tehdä jo nyt opittuja asioita sekä mahdollisesti luoda jotakin uusia innovaatioita, kuten sovelluksia ja ohjelmia.

Mitä harrastat?

Harrastan muun muassa ruuanlaittoa, ulkoilua, kävelylenkkejä sekä kaikenlaisia tietokoneella tehtäviä aktiviteetteja.

 

Ekspertti Margit Tennosaar

Laji: Web Technologies

Taustataho: Business College Helsinki

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Margit toimii lajissa Expert Lead -erityisroolissa pääekspertin tukena.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Laura Järvinen (Business College Helsinki), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat