Skip to main content

56 / Hotel Reception / Hotellin asiakaspalvelu

Lajissa kilpailijat suorittavat erilaisia hotellin vastaanoton tehtäviä, esimerkiksi huonevarauksia, asiakkaiden sisäänkirjautumisia, haasteellisia asiakastilanteita ja reklamaatioihin vastaamista. Tehtävät toteutetaan mahdollisimman työelämälähtöisesti ja asiakkaita esittävät ammattinäyttelijät.

Kilpailija Selina Pippuri

Laji: Hotel Reception

Taustataho: Riveria

Instagram: @tourismbyselina @hotelreception_fi

Missä opiskelet tai työskentelet?

Olen suorittanut matkailualan perustutkinnon Riveriassa osaamisalana vastaanottovirkailija. Lisäksi olen suorittanut muutamia osuuksia ammattitutkinnosta kilpailujen ohella. Tällä hetkellä opiskelen Karelia-ammattikorkeakoulussa restonomiksi, josta tarkoitus on valmistua syksyllä 2026.

Olen töissä tällä hetkellä Original Sokos Hotel Kimmelissä Joensuussa. Aiemmin olen työskennellyt mm. Break Sokos Hotel Kolilla ja suorittanut kansainvälisen työharjoittelun Itävallassa Wyndham Grand -hotelliketjussa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen kilpaillut Taitajassa 2020 ja 2021 matkailulajissa. Sijoituimme parini kanssa molempina vuosina finaalissa sijalle viisi. Lisäksi osallistuin viime vuonna EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailuun.

Miksi hait kilpailemaan?

Hain kilpailemaan, koska haluan kehittyä alallani ja työssäni niin paljon kuin mahdollista. Tämä tilaisuus, että saa yksilöllistä valmennusta Suomen parhaimmistolta, on huikea. Kilpailutoiminta nostaa kehityksen ja osaamisen aivan uudelle tasolle niille ihmisille, jotka todella ovat kiinnostuneita omasta työstään, henkilökohtaisesta kehittymisestään ja myös oman alan kehittämisestä. Minä olen yksi näistä ihmisistä, paloa omaan työhön riittää vaikka muille jaettavaksi, ja sen takia on hienoa päästä edustamaan Suomea ja omaa alaa EM- ja MM-tasolle!

Miten valmentaudut WorldSkills-kilpailuun?

Valmentaudun kilpailuun yhdessä eksperttini, lajipäällikkömme ja työelämän edustajien kanssa (työpaikkani Original Sokos Hotel Kimmel). Pidämme yleensä kerran kuukaudessa etävalmennuspalavereita, joissa tarkistetaan, missä vaiheessa ollaan, miten harjoittelu sujuu ja minkälaista valmennusta tarvitsen jatkossa.

Olemme mm. järjestäneet yhteistyössä Riverian kanssa harjoituksen, jossa tein läpivetoja hotellin vastaanoton asiakaspalvelutilanteista opiskelijoiden avustuksella. Meillä on käytössä myös eräänlainen oppikirja hotellin vastaanoton toiminnasta, josta saan kotiläksyjä. Käymme oikeita vastauksia läpi jokaviikkoisissa valmennusvarteissa.  

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Lajissani parasta on ehdottomasti asiakaspalvelu. Parasta on tarjota asiakkaalle paras mahdollinen palvelukokemus! Se, että saan toimia erilaisten ihmisten kanssa ja vaikuttaa siihen, millainen palvelukokemus heille saadaan aikaiseksi, on palkitsevaa. Työni haastaa minua päivittäin, joten se ei käy tylsäksi koskaan.

Mitkä ovat omat vahvuutesi alalla?

Minun vahvuuteni on ulospäinsuuntautuneisuus. Olen iloinen ja reipas, tykkään toimia erilaisten ihmisten kanssa. Tunnen kuuluvani tälle alalle, sillä olen intoa ja reippautta täynnä. Minulla on myös hyvä kielitaito, joten palvelu kansainvälisille asiakkaille on helppoa ja mukavaa.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haluan saada alaltani monipuolisen työkokemuksen. Haaveissani on kokeilla valmistumisen jälkeen matkaoppaan työtä. Oman ohjelmapalveluyrityksen ja/tai pienen oman hotellin perustaminen jonnekin päin Eurooppaa olisi myös jossain vaiheessa mahtavaa. Lisäksi haluaisin päästä valmentamaan tulevaisuuden kilpailijoita lajissani sekä toimia mahdollisesti eksperttinä jonakin päivänä. Alani kehittäminen on sydämessäni!

Mitä harrastat?

Harrastan ratsastusta sekä tykkään matkustaa vapaa-ajallani ja työn merkeissä. Myös liikunta ja perheen kanssa ajan viettäminen on minulle tärkeää.

 

Ekspertti Petri Hörkkö

Laji: Hotel Reception

Taustataho: Turun ammatti-instituutti TAI

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Maria Kursu (OSAO), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat