Skip to main content

50 / 3D Digital Game Art / 3D-peligrafiikka

Pelituotannon ammattilainen suunnittelee ja mallintaa pelimaailman todeksi! Mallintajalta vaaditaan monenlaista teknistä ja taiteellista osaamista tilojen hahmottamisesta ja värien käytöstä eri ohjelmistojen hallintaan.

Kilpailija Lari Rouvinen

Laji: 3D Digital Game Art

Taustataho: Stadin AO

Instagram: @laristoteless

Missä opiskelet tai työskentelet?

Opiskelen toista vuotta Metropolia ammattikorkeakoulussa 3D-animointi ja -visualisointi -linjalla. Suoritan kisavalmennuksen yhteydessä pelialan ammattitutkinnon osia Stadin AO:ssa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Nuorena harrastin jalkapalloa ja silloin osallistuin useisiin eri turnauksiin. Hieman vanhempana erilaiset pääsykokeet esimerkiksi Helsingin Kuvataidelukioon sekä jatko-opintoihin ovat olleet omalla tavallaan kisatilanteita, joissa paineen alla yritetään päihittää vieressä istuva henkilö.

Miksi hait kilpailemaan?

Hain kilpailemaan, sillä uskon sen opettavan minulle arvokkaita taitoja, joita tulen tarvitsemaan myöhemmin elämässä. Minua kiinnostaa myös nähdä, kuinka hyvä olen omassa lajissani.

Miten valmentaudut WorldSkills-kilpailuun?

Harjoittelu koostuu leireistä, joissa tehdään kilpailunkaltaisia tehtäviä. Sen lisäksi valmennukseen kuuluu läpivetoja, harjoituskilpailuja sekä itsenäistä opiskelua ja treenaamista. Huhtikuussa matkaamme Kiinaan harjoituskilpailuun, jonka uskon antavan hyvän pohjan varsinaiseen kilpailuun, kun kulttuuri ja ympäristö muuttuvat.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Rakastan tätä lajia, sillä vain mielikuvitus on rajana – voin luoda periaatteessa mitä vain! Oli se sitten uni, jonka näin tai idea, miltä näyttäisi, jos ei olisi painovoimaa.

Mitkä ovat omat vahvuutesi alalla?

Omat vahvuuteni on tarkka silmä sille, mikä toimii ja mikä ei. Se voi olla esimerkiksi työkalun design tai hahmon animaatio. Pidän myös motivaatiota omana vahvuutenani.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haluan tulevaisuudessa tehdä asioita, joita rakastan ja joista saan iloa. Haluan ilmaista itseäni ja tehdä taidetta. Jonkinlainen ohjaaja olisi hienoa olla, jolloin voisin tuoda omia visioita isolle näyttämölle.

Kerro itsestäsi jotain, esimerkiksi mitä harrastat tai mikä on mottosi.

Harrastan elokuvien katselua. Saan sieltä paljon inspiraatiota, mutta sitäkin enemmän opin niistä! Välillä se on elokuvan tarina, joka liikuttaa, ja välillä se on jokin tekninen ratkaisu. Rakastan elokuvien lisäksi myös musiikkia. Saan siitä paljon voimaa ja välillä tekee mieli tanssiakin! Mottoni on: asenne ratkaisee.

 

Ekspertti Heikka Valja

Laji: 3D Digital Game Art

Taustataho: Stadin AO

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Piia Pakarinen (Stadin AO), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat