Skip to main content

30 / Beauty Therapy / Kauneudenhoito

Kauneudenhoitoalan ammattilaiset hoitavat asiakkaita päästä varpaisiin. Kosmetologit tekevät muun muassa erilaisia kasvojen-, käsien-, jalkojen- ja ihonhoitoja, hierontoja ja ehostuksia. Hyvät sosiaaliset taidot ovat osa ammattia. Kilpailutehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia hoitotehtäviä ja asiakaspalvelutilanteita.

Kilpailija Mirva Alasjärvi

Laji: Beauty Therapy

Taustataho: Luksia

Instagram: @kosmetologi.mirva

Missä opiskelet tai työskentelet?

Olen opiskellut hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon, josta valmistui kiitettävin arvosanoin 2021 kosmetologiksi. Sen jälkeen jatkoin opiskeluja erikoisammattitutkintoon, josta valmistuin 2023 erikoiskosmetologiksi niin ikään kiitettävästi. Molemmat tutkinnot olen suorittanut Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiassa.

Tällä hetkellä toimin sopimusyrittäjänä Veikkolassa Salon Fanny -hoitolassa. Olen myös toiminut kauneudenhoitoalan opettajan sijaisena. 

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen kilpaillut Taitajassa 2020, 2021 (4. sija) ja 2022 (kultaa). Lisäksi osallistuin EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailuun, jossa saavutin EM-hopeaa.

Miksi hait kilpailemaan?

Alun perin lähdin kokeilemaan kilpailemista opettajani innostamana. Nopeasti huomasin sen tuntuvan omalta jutultani, ja niin jäin tälle polulle! Minua kiinnostaa eniten itseni kehittäminen, uuden oppinen, itsensä likoon laittaminen, epämukavuusalueella oleminen sekä tietenkin oman osaamiseni ja ammattiylpeyteni näyttäminen.  

Miten valmentaudut WorldSkills-kilpailuun?

Valmentaudun treenaamalla kotona, töissä, koululla lähivalmentajani kanssa sekä yhteistyössä valmennusrinkini kanssa. Teen oikeastaan kaikkea, mikä kehittää osaamistani ja mihin löydän aikaa. Käymme valmennusringin kanssa paljon läpi kehitystäni ja pohdimme esimerkiksi oppimistani, tarpeitani ja toiveitani. Osallistun myös ulkopuolisiin ripsi-, kynsi- ja meikkikoulutuksiin.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Kaikki! Se, kun saan asiakkaat voimaan fyysisesti ja henkisesti paremmin sekä saan tuoda asiakkaiden parhaat puolet esiin. Pidän isossa osassa myös kädentaitoja ja tarkkaa tekemistä. Sitä myös arvioidaan paljon kilpailussa. 

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Tämän kisamatkan tavoite on oppia, kasvaa ja voittaa MM-kultaa! Pidemmällä aikavälillä haluan pysyä kilpailutoiminnassa mukana ja antaa omaa osaamistani ja tietoani seuraaville kilpailijoille. Haluan opiskella itseni vielä pätevämmäksi ja tavoittelen opettajan uraa kauneudenhoitoalalla. Mahdollisesti tulevaisuudessa haluaisin myös toimia kauneudenhoidon eksperttinä.

Mitkä ovat omat vahvuutesi alalla?

Ammattitaito, ylpeys, en lannistu helpolla, olen aito ja asiakaspalvelu tulee minulta luonnostaan. Olen rautainen tekijä, jolla on rautainen pää ja vahva luotto omiin taitoihini! 

Kerro itsestäsi jotain, esimerkiksi mitä harrastat tai mikä on mottosi.

Tällä hetkellä elämäni on todella kiireistä, mutta kokemusrikasta. Tavoittelen paljon unelmiani ja teen töitä niiden eteen. Kisatekemisen ulkopuolella harrastan liikuntaa, etenkin salilla käyntiä sekä luovaa tekemistä, joiden avulla tasapainottelen arjen kiireiden keskellä. 

 

Ekspertti Minna Rissanen

Laji: Beauty Therapy

Taustataho: Stadin AO

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Maija Salminen (Stadin AO), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat