Skip to main content

30 Kauneudenhoito / Beauty Therapy

Kauneudenhoitoalan ammattilaiset hoitavat asiakkaita päästä varpaisiin. Kosmetologit tekevät muun muassa erilaisia kasvojen-, käsien-, jalkojen- ja ihonhoitoja, hierontoja ja ehostuksia. Hyvät sosiaaliset taidot ovat osa ammattia. Kilpailutehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia hoitotehtäviä ja asiakaspalvelutilanteita.

Kilpailija Veera Huomo

Laji: Kauneudenhoito

Taustataho: Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Kilpailuaika ja -paikka: 20.–23.10.2022 Helsinki, Suomi

"Opiskelen Stadin ammatti- ja aikuisopistossa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa. Olen suorittanut tutkinnosta ihonhoidon osaamisalan (kosmetologi), ja nyt jatkan opintoja vielä hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalalla (kosmetiikkaneuvoja). Opiskelujen ohessa olen töissä Blue Lagoon -kauneushoitolassa.

Olen osallistunut alani suomenmestaruuskilpailuun kolme kertaa. Taitaja2021-kilpailussa voitin kultaa kauneudenhoidossa.

Hain mukaan WorldSkills-kilpailuun, sillä haluan haastaa ja kehittää itseäni. Kilpailusta saan ainutlaatuista kokemusta alalta.

Valmentaudun harjoittelemalla monipuolisesti alaani kuuluvia hoitoja sekä paineensietokykyä ja henkistä puolta.

Lajissani parasta on ehdottomasti monipuolisuus ja työ asiakkaiden parissa. On hienoa, kun asiakas on tyytyväinen tekemääni hoitoon.

Vapaa-ajallani harrastan tanssia ja tykkään matkustella."

Ekspertti Minna Rissanen

Laji: Kauneudenhoito

Taustataho: Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Maija Salminen (Suomen Kosmetologien Yhdistys), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat