Skip to main content

30 Beauty Therapy / Kauneudenhoito

Kauneudenhoitoalan ammattilaiset hoitavat asiakkaita päästä varpaisiin. Kosmetologit tekevät muun muassa erilaisia kasvojen-, käsien-, jalkojen- ja ihonhoitoja, hierontoja ja ehostuksia. Hyvät sosiaaliset taidot ovat osa ammattia. Kilpailutehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia hoitotehtäviä ja asiakaspalvelutilanteita.

Kilpailija Mirva Alasjärvi

Laji: Beauty Therapy

Taustataho: Luksia

Instagram: @kosmetologi.mirva

Missä opiskelet tai työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen tällä hetkellä Veikkolassa Kauneushoitola Salon Fannyssa. Opiskelen töiden ohella Luksiassa Lohjalla erikoiskosmetologiksi. Aiemmin olen suorittanut kauneudenhoitoalan perustutkinnon, josta valmistuin keväällä 2021 kiitettävällä todistuksella stipendien kera.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen kilpaillut Taitaja2020-semifinaalissa, Taitaja2021-semifinaalissa ja -finaalissa (4. sija) sekä Taitaja2022-semifinaalissa ja -finaalissa (SM-kulta, 1. sija).

Miksi hait kilpailemaan?

Olen intohimoinen omaan alaani ja kilpailemista kohtaan, ja minua kiinnostaa oman ammattitaitoni kehittäminen. Tykkään myös koetella omia epävarmuuksiani, mikä onnistuu hyvin kilpaillessa, kun arviointi on koko ajan läsnä. On hienoa olla itsestään ylpeä omien epävarmuuksien voittamisen jälkeen.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Olen valmennusringissä mukana ja seuraan tarkkaan minulle tehtyä treenisuunnitelmaa. Teen pääsääntöisesti maanantaina ja tiistaina töissä määrättyjä harjoituksia, muina aikoina harjoittelen vapaa-ajalla ja koululla. Viikosta kuluu siis aika paljon päiviä ja tunteja harjoitteluun ja kilpailuihin valmistautumiseen.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Tähän voisi vastata monia asioita, mutta varmasti ihmisten kanssa oleminen, se miten pienilläkin hoidoilla tai ehostuksilla saan asiakkaat voimaan paremmin psyykkisesti ja fyysisesti sekä pääsen vahvistamaan heidän itseluottamustaan. Myös luovuus ja kädentaidot ovat itselleni suuressa merkityksessä.

Millaisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Haluisin jatkaa kilpailemista sekä olla mukana kilpailutoiminnassa. Haluaisin jossain kohtaa opiskella estenomiksi ja mahdollsesti työskennellä opettajana kauneudenhoitoalalla. Haluan myös kehittää yritystoimintaa ja lisäkouluttautua muillakin tavoin. Toivoisin, että pystyisin jakaa jossain vaiheessa omaa ammattiosaamistani muille kilpailutoiminnasta kiinnostuneille.

 

Ekspertti Susanna Korpinen-Back

Laji: Beauty Therapy

Taustataho: Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Maija Salminen (Suomen Kosmetologien Yhdistys), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat