Skip to main content

40 / Graphic Designer / Mediasuunnittelu

Lajissa kilpaillaan kaksi- tai kolmiulotteisten tuoteiden kuten postikorttien, esitteiden, julisteiden tai pakkausten toteutuksessa. Yksittäisen tuotteen suunnittelun lisäksi voidaan suunnitella kokonaisen mainos- tai tiedotuskampanjan visuaalinen ilme. Visuaalisuuden lisäksi kilpailussa arvioidaan tuotteiden teknistä toteutusta.

Kilpailija Petra Suominen

Laji: Graphic Design Technology

Taustataho: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Missä opiskelet tai työskentelet?

Suoritan tällä hetkellä ammattitutkintoa Tredussa. Aiemmin olen suorittanut painoviestinnän perustutkinnon samassa oppilaitoksessa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Aikaisempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2018- ja Taitaja2019-kilpailuista. Joensuussa 2019 voitin painotuotteen suunnittelussa kultaa. Lisäksi olen osallistunut EuroSkills 2020 -karsintakilpailuun, josta minut valittiin lajini varakilpailijaksi. Suomea edustin syksyllä 2022 WorldSkills-kilpailussa.

Miksi hait kilpailemaan?

Ensimmäistä kertaa hain kilpailemaan opettajieni innostamana. Kilpailemisessa pidän eniten itseni haastamisesta. Se tuo minulle itsevarmuutta ja paineensietokykyä työelämään.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Treenaan yhdessä toisen kansainvälisen kilpailijan, ekspertin ja muun valmennustiimin kanssa. Osallistun myös erilaisiin treenikisoihin.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Luovuus ja mahdollisuus luoda arvoa esimerkiksi yrityksille sekä kiinnittää ihmisten huomiota. Pidän lajissani siitä, että siinä pääsee ilmaisemaan itseään. Kilpailuissa on hienoa, kun ihmiset tulkitsevat ja toteuttavat tehtäviä eri tavoin.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Toivon pääseväni tekemään materiaaleja monien eri alojen yrityksille. Erityisen kiinnostunut olen oppimaan lisää pakkaussuunnittelusta.

 

Ekspertti Minna Alanko-Pirinen

Laji: Graphic Design Technology

Taustataho: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Markku Tiihonen (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat