30 Kauneudenhoito / Beauty Therapy

Kauneudenhoitoalan ammattilaiset tekevät muun muassa erilaisia ihonhoitoja, hierontoja ja ehostuksia sekä neuvovat asiakkaita ihon kotihoidossa ja persoonallisen tyylin löytämisessä. Hyvät sosiaaliset taidot ovat osa ammattia. Kilpailutehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia hoitotehtäviä ja asiakaspalvelua.

Kilpailija Monna Järvinen

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Olen suorittanut kauneudenhoitoalan perustutkinnon sekä CIDESCO-tutkinnon Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Tällä hetkellä syvennän osaamistani hiusalan perusopinnoilla.

Hain mukaan kilpailuun kokemuksen takia. On uskomatonta, että pääsen syventämään omaa ammattitaitoani, näkemään kansainvälisten ammattilaisten työskentelyä sekä tutustumaan uusiin ihmisiin tällaisen kokemuksen kautta.

Valmentaudun EuroSkills-kilpailuun treenaamalla 1–2 kertaa viikossa alan opettajista koostuvan valmennustiimin kanssa. Lisäksi osallistun muutamiin, eri oppilaitosten järjestämiin harjoituksiin Suomessa. Joitakin treenejä on toivottavasti tulossa myös ulkomailla. Uskon, että minua auttaa kilpailussa se, että olen suorittanut kosmetologien kansainvälisen CIDESCO-tutkinnon. Tutkinto suoritettiin englanniksi ja tutkintotilannetta arvioi kansainvälinen delegaatti.

Oman ammattini parhain puoli on jokaisen päivän ja asiakkaan erilaisuus. Koskaan ei tiedä etukäteen, millainen päivä on tulossa. Työtehtävät vaihtelevat paljon. Asiakaslähtöinen ja visuaalinen työ on erittäin palkitsevaa – lopputuloksen ja tyytyväisen asiakkaan nähdessä on huippufiilikset!

Tavoitteeni matkalle on antaa kaikkeni, menestyä parhaani mukaan kilpailuissa ja ottaa ilo irti kaikesta, mitä kokemus pystyy tarjoamaan. Uskon, että matka sisältää ainutlaatuisia kokemuksia ja paljon uusia tuttavia. Koulukaverit ovat sanoneet, että takaisin ei ole tulemista ilman mitalia, ja siihen tähtään itsekin. Saan parhaan itsestäni irti, kun uskon itseeni ja ajattelen, että olen paras.

Olen intohimoinen oman alani suhteen. Mottoni on, ettei mukavuusalueella voi kehittyä. Minulla on isot haaveet omalla alallani menestymisen takaamiseksi, minkä takia haluan myös kouluttautua ja oppia lisää jatkuvasti.

Ekspertti Susanna Korpinen-Back

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Anne Lohiniva (Suomen Kosmetologien Yhdistys ry), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

 

Tukijat

Stadin ammatti- ja aikuisopiston logo