Skip to main content

32 Kondiittori / Pâtisserie and Confectionery

Kondiittori tekee makeista herkuista taidetta! Hän työskentelee useimmiten leipomossa tai konditoriassa valmistaen erilaisia makeita konditoriatuotteita, kuten kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Pientyövälineiden käytöstä huolimatta kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.

Kilpailija Oskari Takkinen

Laji: Kondiittori

Taustataho: Turun ammatti-instituutti

Kilpailuaika ja -paikka: 10.–15.10.2022 Lucerne, Sveitsi

"Työskentelen Petris Chocolatella suklaan valmistuksen parissa ja suoritan samalla kondiittorin erikoisammattitutkintoa kondiittorimestariksi. Aikaisemmin olen opiskellut leipuri-kondiittoriksi (elintarvikealan perustutkinto), kondiittorikisälliksi (leipomoalan ammattitutkinto) ja ylioppilaaksi. Syksystä 2021 lähtien olen myös ollut Saimaan ammattiopiston kondiittorimestarien koulutuksessa mukana harjoittelemassa ja oppimassa uutta.

Kilpailukokemusta minulla on Rinkeli Grad Prix -kilpailusta vuosina 2017 ja 2018, josta voitin molemmilla kerroilla kultaa. Lisäksi voitin Taitaja2018-kilpailussa kultaa kondiittorilajissa.

Halusin lähteä mukaan WorldSkills-matkalle sen tuoman haasteen ja uusien kokemusten vuoksi. Opiskeluaikoina mielestäni paras tapa kehittyä oli kilpaileminen, mistä syystä halusin lähteä mukaan myös tällä kertaa. Haluan jatkuvasti kehittyä, haastaa itseäni ja tulla paremmaksi.

Paineen alla työskentely on vahvuuteni. Kisaharjoittelun aikana saan myös mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua alan parhaimpiin ammattilaisiin."

 

Ekspertti Outi Suopanki

Laji: Kondiittori

Taustataho: Koulutuskeskus Salpaus

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Markku Vengasaho (Saimaan ammattiopisto Sampo), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa sekä valmentajat Arja Korhonen-Masalin (Turun ammatti-instituutti) ja Juliana Hokkanen (Esedu).

Tukijat