Skip to main content

32 / Pâtisserie and Confectionery / Kondiittori

Kondiittori tekee makeista herkuista taidetta. Hän työskentelee useimmiten leipomossa tai konditoriassa valmistaen erilaisia makeita konditoriatuotteita, kuten kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Pientyövälineiden käytöstä huolimatta kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.

Kilpailija Erika Ukkonen

Laji: Pâtisserie and Confectionery

Taustataho: Etelä-Savon ammattiopisto

Instagram: @erika.bake

Missä opiskelet tai työskentelet?

Olen toisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelija (elintarvikealan perustutkinto) Mikkelistä, Esedulta. Tarkoitus olisi valmistua ammattiin MM-kisojen jälkeen loppuvuodesta 2024.

Millaista kisakokemusta sinulla on?

Aiempaa kilpailukokemusta minulla on Taitaja2023-kilpailusta. Osallistun myös Taitaja2024-finaaliin Kuopiossa toukokuussa. Lisäksi osallistuin ja voitin oman lajini WorldSkills-kilpailijakarsinnat.

Mikä kilpailemisessa kiinnostaa?

Kilpailemisessa minua kiinnostaa eniten itseni kehittäminen ja haastaminen sekä uuden oppiminen.

Miten valmentaudut kilpailuun?

Valmennukseeni kuuluu paljon intensiivistä harjoittelua, opettelen uusia taitoja monta kertaa viikossa. Kesän aikana tulen treenaamaan erityisesti kisatehtäviä ja kilpailuissa toimimista. Osallistun myös Lappeenrannassa pidettäviin master classeihin.

Mikä lajissasi on parasta? Mitkä ovat omat vahvuutesi?

Kondiittorilajissa on parasta luovuus ja se, että koko ajan oppii jotain uutta. Vahvuuteni alallani on johdonmukainen työskentely, keskityn täysillä omaan tekemiseeni.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Tulevaisuudessa haluan kehittyä ammatillisesti ja menestyä kilpailuissa. Valmistumisen jälkeen haaveenani on löytää kehittävä työpaikka.

Mitä harrastat?

Harrastan käsitöiden tekoa, luovuus on mun juttu! Mottoni on: Erika tekee mitä haluaa ja toiset mitä osaa.

 

Ekspertti Juliana Hokkanen

Laji: Pâtisserie and Confectionery

Taustataho: Etelä-Savon ammattiopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Markku Vengasaho (Saimaan ammattiopisto Sampo), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat