37 / Pâtisserie and Confectionery / Kondiittori
Kondiittori tekee makeista herkuista taidetta! Hän työskentelee useimmiten leipomossa tai konditoriassa valmistaen erilaisia makeita konditoriatuotteita, kuten kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Pientyövälineiden käytöstä huolimatta kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.
Kilpailija Jenna Kattilakoski
Laji: Pâtisserie and Confectionery
Taustataho: Etelä-Savon ammattiopisto
Instagram: @cakesby_jenna

Missä opiskelet tai työskentelet tällä hetkellä?
Työskentelen Ax-leipomossa Pännäisissä ja opiskelen samalla ammattitutkintoa kondiittorikisälliksi Etelä-Savon ammattiopistossa Esedussa. Aiemmin olen suorittanut leipuri-kondiittorin opinnot Pietarsaaren Optimassa, valmistuin sieltä 2020.
Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?
Taitaja2019-kilpailussa voitin kultaa. Osallistuin Taitajaan myös 2020 ja pääsin finaaliin, mutta kilpailu peruttiin koronan vuoksi.
Miksi hait kilpailemaan?
Saan lisää kokemusta ja paljon uutta oppia. Kilpaileminen on hauskaa!
Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?
Harjoittelen Optimassa ja kotona. Olen käynyt ja käyn erilaisilla kursseilla valmennustiimini kanssa. Kurssit on pidetty Esedussa, Sampossa ja Salpauksessa. Kesällä on pidempi harjoittelujakso kisoja varten.
Mikä omassa lajissasi on parasta?
Kaikki!
Millaisia ammatillisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?
Jossain vaiheessa haluaisin jatkaa opintoja vielä kondiittorimestariksi ja työskennellä ulkomailla.
Ekspertti Outi Suopanki
Laji: Pâtisserie and Confectionery
Taustataho: Koulutuskeskus Salpaus
Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.
Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Markku Vengasaho (Saimaan ammattiopisto Sampo), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa sekä Skills-huippuvalmentajat Joakim Helala (Optima) ja Juliana Hokkanen (Esedu).
