Skip to main content

34 Kokki / Cooking

Kokki suunnittelee ja valmistaa annoksia ravintolan asiakkaille. Työssä vaaditaan ripeyttä, organisointikykyä, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja  hajuaistia. Kilpailussa tehdään useita annoskokonaisuuksia erilaisin toimeksiannoin oikeille asiakkaille. Yhteistyötä tehdään myös ravintolapalvelulajin kanssa.

Kilpailija Hiep Nguyen

Laji: Kokki

Taustataho: Perho Liiketalousopisto

Kilpailuaika ja -paikka: 23.–26.10.2022 Lucerne, Sveitsi

"Olen valmistunut kokiksi Perho Liiketalousopistosta. Tällä hetkellä työskentelen Ravintola Olossa.

Olen ottanut osaa moniin alan kilpailuihin, muun muassa Taitajaan (2019 ja 2020), Mestarikoulu-kilpailuun (2020) sekä Junior Nordic Chef -kilpailuun (2022). Lisäksi olen toiminut keittiöassistenttina useissa kilpailuissa.

Kilpailemisessa on parasta, että se kehittää omaa ammattitaitoa niin monella eri tasolla. Kilpaillessa ja treenatessa kehittyy muun muassa oma raaka-ainetuntemus, uusien tekniikoiden käyttö sekä oman ajankäytön hahmottaminen. Haluan jatkuvasti haastaa ja kehittää itseäni sekä oppia lisää, ja siihen kilpaileminen on mainio keino.

Valmentaudun WorldSkills-kilpailuun treenaamalla töiden ohella 1–5 kertaa viikossa. Harjoittelen mahdollisimman laajasti uusia tekniikoita, makukombinaatioita ja kokonaisuuksia.

Suurin osa ajastani menee tällä hetkellä töiden tekemiseen sekä kisatreenaamiseen. Vapaa-ajallani pyrin lepäämään sekä pitämään fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistani huolta. Vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa sekä ulkoilen ja käyn kuntosalilla."

Ekspertti Antti Porna

Laji: Kokki

Taustataho: Perho Liiketalousopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Johanna Kiviö (Stadin ammatti- ja aikuisopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat