Skip to main content

22 / Painting and Decorating / Maalaus ja tapetointi

Maalarit tekevät pintakäsittelykokonaisuuksia alkaen esikäsittelytöistä aina viimeiseen maalaukseen tai pinnanverhoukseen asti. Työvälineinä voivat olla telat, siveltimet ja ruiskut yhtä hyvin kuin pienimuotoiset tarkkuustyöhön sopivat työvälineet, riippuen tehtävän työn laadusta ja luonteesta.

Kilpailija Eleonoora Lehvonen

Laji: Painting and Decorating

Taustataho: Turun ammattiopistosäätiö

Missä opiskelet tai työskentelet?

Tällä hetkellä työskentelen Kirjovärit Oy:llä sävyttäjänä. Suoritin pintakäsittelyalan perustutkinnon Jyväskylässä Gradialla, josta valmistuin 2022 helmikuussa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Osallistuin Worldskills Competition 2022 Special Edition -kilpailuun osana Suomen maajoukkuetta. Lajini kilpailu pidettiin Italiassa, Bolzanossa, marraskuussa 2022.

Miksi hait kilpailemaan?

Olen aina ollut kilpailuhenkinen. Uuden oppiminen sekä halu selvittää mihin pystyn johtivat minut kilpailemaan. Myös uusien paikkojen ja ihmisen näkeminen ovat asioita, joita pidän mahtavana kilpailutoiminnassa.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Valmentaudun treenaamalla työn ohessa Helsingin Maalariammattikoulussa sekä toisinaan Turun ammattiopistosäätiössä. Pääsääntöisesti harjoittelen edellisvuosien kisatehtäviä ja treenaan nopeutta.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Omassa lajissani parasta on, kun näkee oman kädenjäljen ja se näkyy myös muiden ihmisen elämässä. Myös fyysisyys ja vaihtelevat työtehtävät ovat asioita, joista pidän.

Millaisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Tavoitteenani on päästä opiskelemaan taidetta ja toimia tulevaisuudessa taiteilijana. Maalaaminen siis jatkuu, vaikkakin hiukan eri tavalla.

 

Ekspertti Terhi Runsala

Laji: Painting and Decorating

Taustataho: Turun ammattiopistosäätiö

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluvat Skills-lajipäällikkö Marja Viitaniemi (Turun Ammattiopistosäätiö), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa, sekä Skills-huippuvalmentajat Katja Jaatinen (Gradia) ja Kaisa Laakso-Kantonen (Gradia).

Tukijat