Skip to main content

34 / Cooking / Kokki

Kokki suunnittelee ja valmistaa annoksia ravintolan asiakkaille. Työssä vaaditaan ripeyttä, organisointikykyä, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja  hajuaistia. Kilpailussa tehdään useita annoskokonaisuuksia erilaisin toimeksiannoin oikeille asiakkaille. Yhteistyötä tehdään myös ravintolapalvelulajin kanssa.

Kilpailija Hiep Nguyen

Laji: Cooking

Taustataho: Perho Liiketalousopisto

Missä opiskelet tai työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen RUNO Hotel Porvoossa vuoropäällikkönä. Olen valmistunut kokiksi Perho Liiketalousopistosta.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen ottanut osaa lukuisiin alan kilpailuihin, muun muassa Taitajaan (2019 ja 2020), Mestarikoulu-kilpailuun (2020), Junior Nordic Chef -kilpailuun (2022 ja 2023) ja WorldSkillsiin (2022). Lisäksi olen toiminut keittiöassistenttina useasti, muun muassa Vuoden kokki -kilpailuissa ja Suomen Bocus d'Or -karsinnoissa.

Miksi hait kilpailemaan?

Kilpailemisessa minua kiinnostaa erityisesti ammatillinen kehittyminen, tuotekehitys, itsensä haastaminen, verkostoituminen alalla sekä paineensietokyvyn kasvattaminen.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Treenaan alkuvuodesta pohjoismaisiin kilpailuihin, jota kautta osaamisen kerryttäminen heijastuu myös EuroSkills-kilpailuun. EuroSkillsin tarkemmat tehtävät saamme kesä-heinäkuussa.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Ihmiset ja ikuinen oppiminen.

Millaisia ammatillisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Haluaisin päästä pitkälle ruoanlaiton tuotekehityksen puolella, esimerkiksi huippuravintoloiden testikeittiöissä.

 

Ekspertti Antti Porna

Laji: Cooking

Taustataho: Perho Liiketalousopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Johanna Kiviö (Stadin ammatti- ja aikuisopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat