Skip to main content

36 / Car Painting / Automaalaus

Automaalari hallitsee koripintojen maalauksen pohjatöistä värisävyjen valintaan, maalaamiseen ja pinnan viimeistelyyn. Työ vaatii teknisen osaamisen ja kädentaitojen lisäksi ripauksen luovuutta.

Kilpailija Matias Tiri

Laji: Car Painting

Taustataho: OSAO

Missä opiskelet tai työskentelet?

Olen suorittanut ajoneuvoalan perustutkinnon (automaalari) Haukiputaan OSAOssa. Työskentelen tällä hetkellä Lakeuden Automaalamossa, jossa suoritin aikoinaan myös työharjoittelun. Kilpailuvalmennuksen yhteydessä aion suorittaa automaalarin ammattitutkinnon.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen kilpaillut Taitaja-semifinaaleissa ensimmäisenä ja toisena opiskeluvuonna. Kokemuksen puutteen vuoksi taidot eivät vielä siinä vaiheessa riittäneet finaaliin.

Mikä kilpailemisessa kiinnostaa?

Hain mukaan, sillä tahdon haastaa itseäni ja uskon omaan taitotasooni. Olen kilpailuhenkinen ja tartuin heti mahdollisuuteen, kun sain kutsun WorldSkills-kilpailijakarsintoihin. Voitin karsinnat, josta tuli hyvä fiilis. Nyt odotan kilpailua innolla ja harjoittelen aina, kun aikaa riittää.

Miten valmentaudut WorldSkills-kilpailuun?

Harjoittelen kilpailuun mahtavan eksperttini Tommin kanssa kuukausittain Joensuussa. Teen myös töissä päivittäin asioita, joita tulee vastaan myös kilpailussa, joten se tukee hyvin harjoitteluani.

Lisäksi tarkoituksena on osallistua harjoituskisoihin Saksassa. Taitaja2024-finaalissa toimin tuomarina, jossa opin myös itse arviointia.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Parasta on, kun oman käden jälki näkyy vahvasti kaikessa, mitä tekee. Tykkään alallani kaikista työvaiheista, mitä eteen tulee.

Mitkä ovat omat vahvuutesi alalla?

Vahvuuteni ovat maalaustaidot. Jatkuvan harjoittelun myötä olen oppinut tekemään tasalaatuista työtä.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Tulevaisuudessa haluaisin toimia yrittäjänä tai lähteä maailmalle töihin sekä nähdä siellä erilaisia kulttuureja ja työskentelytapoja.

Mitä harrastat?

Harrastan vapaa-ajalla metsästystä, nyrkkeilyä ja maalaushommia.

 

Ekspertti Tommi Kaasinen

Laji: Car Painting

Taustataho: Riveria

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Tukijat