Skip to main content

52 Laborantti / Chemical Laboratory Technology

Laborantit analysoivat aineiden ja tuotteiden kemiallista koostumusta. Laborantilta vaaditaan kriittistä ajattelua, ajanhallintataitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä kemian, fysiikan ja biologian tuntemusta. Laborantit voivat työskennellä erimerkiksi erilaisissa tutkimuslaitoksissa tai lääketeollisuudessa.

Kilpailija Ella Leppänen

Laji: Laborantti

Taustataho: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Kilpailuaika ja -paikka: 24.–26.11.2022 Salzburg, Itävalta

"Opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa TAMKissa laboratoriotekniikan insinööriksi. Aiemmin olen suorittanut Tredussa laboratorioalan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Tulevaisuudessa haluaisin jatkaa opintoja yliopistoon lukemaan bioteknologiaa.

Ammattitaitokilpailuista minulla ei ole vielä kokemusta, mutta olen kilpaillut noin kymmenen vuoden ajan partiossa sekä Suomen Punaisen Ristin ensiapukilpailuissa. Olen voittanut kultamitalin ensiavussa, nuorten sarjassa.

Hain kilpailemaan, koska minusta tämä on huikea tilaisuus! Olen osallistumisesta innoissani, vaikka se jännittääkin. Minua kiinnostaa nähdä jo harjoitusvaiheessa, millä tasolla osaamiseni on, ja mitä voisin vielä parantaa. Odotan myös muiden maiden työskentelytyylien näkemistä, koska laboratorioalalla tavat voivat olla hämmästyttävän henkilökohtaisia.

Olemme tehneet eksperttini kanssa valmennussuunnitelman, joka on tarkkaan aikataulutettu. Koska en ole ennen kilpaillut, teemme harjoittelutyöt aikaisempien vuosien kisatehtävien pohjalta, kilpailutilannetta mukaillen. Näin saan harjoitettua paineensietokykyäni.

Omassa lajissani parasta on se, että nautin työstäni. En ole kertaakaan elämässäni katunut valintaa, jonka tein yläkoulussa. On hienoa päästä näyttämään maailmalle, että hei, katsokaa, mä osaan!

Harrastan partiota, tanssia ja olen mukana SPR:n toiminnassa. Myös ulkona liikkuminen on ihanaa, ja sitä tuleekin tehtyä partiossa leirien ja retkien muodossa."

 

Pääekspertti Leena Kainulainen

Laji: Laborantti

Taustataho: Tamperen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Tukijat