Skip to main content

Tietoa kisavieraalle

WorldSkills-tapahtuma on avoin ammattitaitokilpailuista kiinnostuneelle yleisölle. Tälle sivulle kerätään suomalaisille kisavieraille hyödyllistä tietoa. Sivua päivitetään sitä mukaa, kun lisätietoa saadaan.

tietoa_kisavieraalle_banneri.jpg

WorldSkills Lyon 2024

Järjestyksessään 47. ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Ranskan Lyonissa 10.–15.9.2024. Tapahtumapaikkana on Eurexpo Lyon -messukeskus.

WorldSkills Lyon 2024 -kilpailussa on yhteensä 62 lajia, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja lähihoitajasta hitsaajaan ja kokista sähköasentajaan. Kilpailijoita on yhteensä 1500 ja kävijöitä Eurexpo Lyon -messukeskukseen odotetaan 250 000. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Suomen joukkue osallistuu 22 lajiin yhteensä 22 kilpailijan voimin. Tuomareina toimivia eksperttejä kilpailuun osallistuu niin ikään 22.

Tapahtuman verkkosivut

Käytännön ohjeita

Pyydämme suomalaisvieraita ilmoittamaan tulostaan Skills Finlandin toimistonhoitaja Maria Atzmonille sähköpostitse: maria.atzmon@skillsfinland.fi. Kartoitamme suomalaisvieraiden määrää ja tiedotamme heille myös suoraan kilpailuun liittyvistä asioista.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuorituksia läheltä, mikä tekee tapahtumasta kiinnostavan vierailijoille ja jännittävän kilpailijoille. Tästä huolimatta kilpailutilanteessa on ehdottoman kiellettyä puhua kilpailijoille tai muuten häiritä heidän suoritustaan. Myös kilpailijan omalla kielellä puhumista heti lajiaidan vieressä pyydetään välttämään.

Kilpailualue on suuri, joten suosittelemme varustautumaan hyvillä kävelykengillä. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo ja välipalaa. Kunkin maan ja kilpailijan kannattajat saavat näkyä ja kuulua tapahtumassa. Mukaan kannattaa ottaa heilutuslippuja ja muuta kannatusrekvisiittaa.

Kilpailualueen kartta ja suomalaiset (pdf)

Mediarekisteröinti

Paikalle saapuva media voi rekisteröityä kilpailujärjestäjän sivuilla.

Mediarekisteröinti (worldskills2024.com)

Kisaviikon aikataulu

Ohjelmaa ja aikatauluja päivitetään tietojen varmistuessa. Ajat ovat paikallista aikaa.

7.9.2024

  • Suomen joukkue matkustaa Ranskaan.

8.9.2024

  • Joukkueet osallistuvat ekskursiolle ja tervetulovastaanotolle.

9.9.2024

  • Kilpailijat tutustuvat lajialueisiin. Tapahtumapaikka ei ole vielä auki yleisölle.

10.9.2024

  • One School One Country: Kilpailijat tutustuvat Suomelle määrätyn ystävyyskoulun (Collège Clément Marot) englanninkieliseen luokkaan. Luvassa eri kulttuureihin tutustumista puolin ja toisin.
  • Tapahtuman avajaiset

11.9.2024

12.9.2024

13.9.2024

  • Kolmas kilpailupäivä

14.9.2024

  • Neljäs kilpailupäivä

15.9.2024

  • Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako

16.9.2024

  • Joukkue palaa Suomeen.