Skip to main content

40 Mediasuunnittelu / Graphic Design Technology

Lajissa kilpaillaan kaksi- tai kolmiulotteisten tuoteiden kuten postikorttien, esitteiden, julisteiden tai pakkausten toteutuksessa. Yksittäisen tuotteen suunnittelun lisäksi voidaan suunnitella kokonaisen mainos- tai tiedotuskampanjan visuaalinen ilme. Visuaalisuuden lisäksi kilpailussa arvioidaan tuotteiden teknistä toteutusta.

Kilpailija Petra Suominen

Laji: Mediasuunnittelu

Taustataho: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Kilpailuaika ja -paikka: 12.–15.10.2022 Aarau, Sveitsi

"Työskentelen visuaalisena suunnittelijana strategisessa markkinointi- ja viestintätoimisto Villivisiossa. Olen suorittanut painoviestinnän perustutkinnon Tredussa.

Aikaisempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2018- ja Taitaja2019-kilpailuista. Joensuussa 2019 voitin painotuotteen suunnittelussa kultaa. Lisäksi olen osallistunut EuroSkills 2020 -karsintakilpailuun, josta minut valittiin lajini varakilpailijaksi, sekä WorldSkills-karsintaan, josta tieni kävi nyt maajoukkueeseen.

Ensimmäistä kertaa hain kilpailemaan opettajieni innostamana. Itsensä kehittäminen ja omien taitojen todistaminen ovat minulle tärkeimpiä asioita kisaamisessa. Lisäksi pidän kisafiiliksestä!

Valmentaudun kilpailuun treenaamalla joka viikko eksperttini kanssa. Sen lisäksi osallistun useisiin harjoituskilpailuihin.
Pidän lajissani siitä, että siinä pääsee ilmaisemaan itseään. Kilpailuissa on hienoa, kuinka eri ihmiset tulkitsevat ja toteuttavat tehtäviä eri tavoin.

Vapaa-ajalla liikun paljon ulkona koiranpentuni kanssa sekä vietän aikaa perheeni kanssa."

 

Ekspertti Kimmo Koskinen

Laji: Mediasuunnittelu

Taustataho: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Markku Tiihonen (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat