TIETOA MEISTÄ

Skills Finland ry edistää suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuonna 1993 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys tekee yhteistyötä samoja arvoja ja tavoitteita ajavien sidosryhmien kanssa, jotka ovat kiinnostuneet ammatillisen koulutuksen arvostuksen kohentamisesta.

Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt. Yhdistys saa toimintaansa tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Eniten huomiota yhdistyksen toimintaa kohtaan kerää vuosittain kansalliset Taitaja-kilpailut. Muun muassa Taitaja-kilpailujen kautta ammattioppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä valmentautumaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Skills Finland organisoi Suomen maajoukkueen kilpailumatkan sekä koordinoi ja kehittää valmennusta. Yhdistys järjesti vuonna 2005 Helsingissä ammattitaidon MM-kilpailun WorldSkills-kilpailun.