Skip to main content

35 / Restaurant Service / Ravintolapalvelu

Tarjoilija on ravintolapalvelun ammattilainen. Kilpailussa mitataan esimerkiksi erilaisten tarjoilutapojen ja asiakaspalvelutilanteiden hoitamista, juomien ja drinkkien valmistamista sekä erilaisten kattausten toteuttamista.

Kilpailija Leila Karhunen

Laji: Restaurant Service

Taustataho: Turun ammatti-instituutti

Instagram: @leilakarhunen

Missä opiskelet tai työskentelet?

Opiskelen majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella ja olen töissä Ravintola Mamissa Turussa tarjoilijana/vuoropäällikkönä. Olen suorittanut hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon (asiakaspalvelun osaamisala) Turun ammatti-instituutissa sekä kirjoittanut ylioppilaaksi. Lisäksi olen suorittanut ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon Turun ammatti-instituutissa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen osallistunut Worldskills Kazan 2019 -Suomen karsintoihin, Taitaja2019-kilpailuun (3. sija), Suomen Ravintolakoulujen SM-kilpailuun 2019 (1. sija, parisuoritus), Nuorten baarimestarien SM-kilpailuun (1. sija, parisuoritus), Euroskills Graz 2020 -Suomen karsintoihin, WorldSkills Shanghai 2022 -karsintoihin, Pohjoismaisiin parikilpailuihin 2022 (2. sija), Euroskills Gdansk 2023 -karsintoihin sekä WorldSkills 2022 -kilpailuun (5. sija, Medallion of Excellence & Best of Nation).

Mikä kilpailemisessa kiinnostaa?

Halu haastaa itseään, oppia uutta, tavata muita alan ihmisiä jotka haluavat panostaa yhtä paljon itsestään tähän työhön. Kilpailuissa on parasta se, että saa haastaa itseään epämukavuusalueelle, oppia uusia tapoja ja asioita sekä päästä tapaamaan muita alan saman ikäisiä huipputekijöitä.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Valmentautumiseeni kuuluu teoriaopiskelua, erilaisia asiakastreenejä, tekniikkaharjoituksia sekä henkistä valmentautumista. Olen mukana valmentamassa tulevia kilpailijoita, jolloin itse joutuu ajattelemaan oman työn tarkoitusta enemmän. Mukana on myös henkistä valmennusta, ja kilpailutehtävän julkistuksen jälkeen sen läpikäymistä ja treenaamista. Kehitän myös teoriapuolta ja treenaan erilaisia paineensietotehtäviä. Valmentautumiseeni kuuluu myös erilaisten treenijaksojen tekeminen vaativissa ravintoloissa.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Mahdollisuus tuottaa asiakkaille upea elämys ja päästä näyttämään oman osaamisen tasoa. Pääsen omalla tekemiselläni  nostamaan alan arvostusta ja tietoisuutta siitä osaamisen määrästä, mitä alallani tarvitaan.

Millaisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Myös tulevaisuudessa haluaisin osallistua erilaisiin kilpailuihin. Oman kilpailu-urani jälkeen olen mielelläni mukana seuraavien kilpailijoiden valmennuksessa mukana tukemassa ja kertomassa omat vinkit ja opit eteenpäin. Haluan myös olla mukana alan arvostuksen kehittämisessä ja nostamisessa ylöspäin.

 

Ekspertti Niina Vahtera

Laji: Restaurant Service

Taustataho: Turun ammatti-instituutti

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Raisa Cantos (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat