Skip to main content

35 Ravintolapalvelu / Restaurant Service

Tarjoilija on ravintolapalvelun ammattilainen. Kilpailussa mitataan esimerkiksi erilaisten tarjoilutapojen ja asiakaspalvelutilanteiden hoitamista, juomien ja drinkkien valmistamista sekä erilaisten kattausten toteuttamista.

Kilpailija Leila Karhunen

Laji: Ravintolapalvelu

Taustataho: Turun ammatti-instituutti

Instagram: @leilakarhunen

Kilpailuaika ja -paikka: 23.–26.10.2022 Lucerne, Sveitsi

"Työskentelen tällä hetkellä Ravintola Mamissa ja opiskelen oppisopimuksella Turun Ammatti-instituutissa majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoa. Aiemmin olen opiskellut tarjoilijaksi ja kirjoittanut samalla ylioppilaaksi.

Aiemmin olen kilpaillut Taitaja2019-finaalissa, ravintolakoulujen pari SM-kilpailuissa, nuorten baarimestarien SM-kilpailuissa sekä Pohjoismaisissa parikilpailussa. Kuuluin myös Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen 2020.

Kilpailuissa on parasta se, että saa haastaa itseään epämukavuusalueelle, oppia uusia tapoja ja asioita sekä päästä tapaamaan muita alan saman ikäisiä huipputekijöitä.

Valmentautumiseeni kuuluu teoriaopiskelua, erilaisia asiakastreenejä, tekniikkaharjoituksia sekä henkistä valmentautumista.

Lajissani on parasta mahdollisuus tuottaa upeita elämyksiä asiakkaille sekä päästä tekemään rakastamaani työtä erilaisissa olosuhteissa.

Olen harrastanut pianon soittoa 5-vuotiaasta lähtien, eli noin 16 vuotta. Harrastukseni antaa vahvaa taustaa ja taistelutahtoa kisoihin valmentautumiseen, sekä myös hieman perfektionismia, josta on lajissani hyötyä."

Ekspertti Sari Tarvainen

Laji: Ravintolapalvelu

Taustataho: Savon ammattiopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Raisa Cantos (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat