Skip to main content

35 Ravintolapalvelu / Restaurant Service

Tarjoilija on ravintolapalvelun ammattilainen. Kilpailussa mitataan esimerkiksi erilaisten tarjoilutapojen ja asiakaspalvelutilanteiden hoitamista, juomien ja drinkkien valmistamista sekä erilaisten kattausten toteuttamista.

Kilpailija Riikka Sajaniemi

Laji: Ravintolapalvelu

Taustataho: Savon ammattiopisto

"Olen opiskellut hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon sekä baarimestarin erikoisammattitutkinnon. Tällä hetkellä keskityn kisavalmennukseen Savon ammattiopistossa erillisen ohjelman mukaisesti.

Valmentaudun kilpailuun alan yrityksissä, Suomen huippujen opetuksessa, vertaisvalmentautumalla edellisten vuosien kilpailijoiden kanssa sekä harjoittelemalla kilpailutehtäviä niin omassa oppilaitoksessani kuin muissakin ravintola-alan opetusta tarjoavissa oppilaitoksissa Suomessa. Tulen myös työskentelemään kuukauden verran ravintola Savoyssa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2018-kilpailusta, jossa sijoituin tarjoilijalajissa pronssille, sekä Taitaja2019-kilpailusta, jossa voitin kultaa. Lisäksi osallistuin WorldSkills-karsintakilpailuun vuonna 2019.

Innostuin syventämään omaa osaamistani kilpailemisen kautta, kun olin seurannut toimintaa koulussa ensin assistentin näkökulmasta.

Lajissani on parasta asiakaskohtaamiset sekä monipuolinen taitotaso, jota kilpailijalta odotetaan."

Ekspertti Sari Tarvainen

Laji: Ravintolapalvelu

Taustataho: Savon ammattiopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Tukijat