Skip to main content

17 / Web Development / Web-kehitys

Verkkosivujen tuottaminen on monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan taiteellista luovuutta sekä kykyä toteuttaa käytettävyydeltään miellyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivustoja. Kilpailijan on tunnettava hyvin verkkosivujen tuottamisprosessin eri vaiheet.

Kilpailija Heikki Miinalainen

Laji: Web Development

Taustataho: Business College Helsinki

LinkedIn: Heikki Miinalainen

Missä opiskelet tai työskentelet?

Työskentelen tällä hetkellä Innokas Medicalilla ohjelmistokehittäjänä. Teen ohjelmistoja erilaisille lääkinnällisille laitteille ja niiden oheissysteemeille. Työnkuvaan kuuluu ohjelmistotyön ja arkkitehtuurien suunnittelun lisäksi perinteistä ohjelmointi- ja konfigurointityötä sekä teknistä asiakas- ja yhteistyökumppanikommunikointia. Olen suorittanut datanomin tutkinnon 2020 Business College Helsingissä erikoistuen verkkosivujen tuottamiseen.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Olen kilpaillut Taitaja2019-kilpailussa Joensuussa (kultamitali) ja WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa Venäjällä. Lisäksi olen osallistunut seuraaviin harjoituskilpailuihin: Venäjän kansalliset kisat 2020, Unkarin kansalliset kisat 2023 (toinen sija) sekä eksperttien järjestämät harjoituskilpailut UWDC 2020 ja UWDC 2023. Olin myös mukana Suomen ammattitaitomaajoukkueessa vuonna 2020, mutta kilpailuun osallistuminen peruttiin maailmantilanteen vuoksi.

Miksi hait kilpailemaan?

Kilpailemisessa kiinnostaa oman ammattitaidon kehittäminen huippuunsa sekä kyky tarjota ammatissaan parasta mahdollista taitotasoa. Ohjelmoinnissa työn sujuvuuden kannalta tärkeintä on äärimmäinen suunnitelmallisuus ja teknologiatuntemus: work smart, not hard.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Suurimpana valmennustekijänä toimii työpaikkani ja siellä lajiin liittyvien työtehtävien ja teknologiaharjoitusten tekeminen. Varsinaisia valmennuspäiviä pidämme valmennustiimin kanssa kerran viikossa, jolloin teen erityisesti harjoitustehtäviä harjoituksen laadusta riippuen välillä kisatilannetta simuloiden. Kesällä on myös tarkoitus pitää erityinen intensiivijakso harjoittelussa, jolloin päästään simuloimaan kisapäiviä paremmin aiempien vuosien kisatehtävä suorittamalla.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Työn jälki alalla jää usein osaksi jotain. Esimerkkejä toteutettavista kokonaisuuksista ovat esimerkiksi yritykselle verkkosivut, olemassa olevien prosessien helpottaminen ja yksinkertaistaminen tai esimerkiksi jonkinlainen hallintapaneeli. Hyvältä näyttävän ja hyvin toimivan verkkosivun luovuttaminen eteenpäin käyttöön on asia, johon voi aina olla tyytyväinen.

Millaisia ammatillisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Yliopistossa minua voisi kiinnostaa elektroniikkaan ja radioaaltoteknologiaan erikoistuminen, kunhan sopiva niche-alue löytyy. Työelämän puolella kokemusta löytyy freelancerina toimimisesta. Edelleen haaveena on jatkaa siinä roolissa ja työskennellä pienten ohjelmistoprojektien aallonharjalla. Nykyinen projektiluontoinen konsulttiroolikin palvelee oikein hyvin omaa kiinnostustani.

 

Ekspertti Laura Järvinen

Laji: Web Develompment

Taustataho: Business College Helsinki

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Matti Seise (Business College Helsinki), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat