11 Painotekniikka / Print Media Technology

Painotekniikka koostuu painomateriaalin valmistusprosessista erilaisilla painokoneilla. Kilpailijan tulee hallita painamisen kaikki työvaiheet suunnittelusta tulostustyöhön huolehtien myös lopputuotteen tasaisesta laadusta sekä puhdistustoimenpiteistä työskentelyn jälkeen.

Kilpailija Katariina Komulainen

Gradia

Olen valmistunut media-assistentiksi 2016 ja painotuotantoassistentiksi 2018. Tällä hetkellä suoritan media-alan ammattitutkintoa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on 2017 ja 2018 Taitaja-kilpailuista, joissa voitin molemmilla kerroilla kultaa painotekniikassa.

Hain mukaan kilpailemaan, sillä harvoin tulee tilaisuuksia edustaa Suomea kansainvälisesti ja kilpailla lajissa, jossa olen hyvä, ja joka tuntuu omalta.

Valmentaudun kisoihin muun muassa Saksassa, jossa pääsen treenaamaan kisoissa olevalla offset-painokoneella Heidelbergin tehtaalla.

Omassa lajissani on parasta oman kädenjälkensä näkeminen. Ja painosalit vaan tuoksuvat niin hyvältä!

Vapaa-ajalla harrastan kuntosalilla käymistä ja askartelua.

Ekspertti Klaus Sjöblom

Gradia

Painotekniikan ekspertti ja lajipäällikkö on Klaus Sjöblom Gradiasta. Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Lajipäällikkö kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

 

Tukijat