Julkaisut ja MateriaaliT

Yhteistyobanneri_kansikuva.JPG
Bannerit yhteistyökumppaneille

Yhteistyökumppaniorganisaatiot voivat hyödyntää bannereita esimerkiksi verkkosivuillaan. Painoversioita voi pyytää osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi.

Taitaja9-järjestäjä (png)

Maajoukkueen yhteistyökumppani (png)

Skills-huippuvalmennusyksikkö (png)

Taitaja-yhteistyökumppani (png)

Skills_Finland_2030_suomi_PNG.png
Skills Finlandin strategia 2030

Strategiadiat (pdf)

Strategiakuva (png)

Strategiavideo (Youtube-linkki)

tralla_logo_musta_rgb-768x245.png
Tralla.fi

Tralla-palvelu tarjoaa valikoiman materiaaleja, menetelmiä ja työkaluja yrittäjyystaitojen kehittämiseen.

Tralla.fi on Yksityisyrittäjäin Säätiön omistama ja Talous ja nuoret TATin sekä Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ylläpitämä maksuton palvelu opettajille ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoille. Skills Finland on mukana yhteistyössä ja palvelusta löytyvät tuottamamme yrittäjyyteen liittyvät materiaalit.

Tralla.fi

ammattiosaaja_kansi_2020.jpg
Ammattiosaaja

Lehti tutustuttaa nuoret ammatillisen koulutuksen eri vaihtoehtoihin. Se sopii hyvin myös jaettavaksi vanhempainilloissa. Lehdessä esitellään kaikki ammatilliset koulutusalat, tutkinnot ja koulutusohjelmat. Kerran vuodessa ilmestyvän lehden julkaisevat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Skills Finland.

Ammattiosaaja-lehti 2020–2021 (pdf)

Ammattiosaaja-lehti 2019–2020 (pdf)

Ammattiosaaja-lehti 2018–2019 (pdf)

Painettua lehteä voi tilata www.subjectaid.fi-palvelusta.

Skills_Finland_Historiikki_1993-2013_250px.png
Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013

Skills Finlandin historiikki kattaa vuodet yhdistyksen perustamisesta 20-vuotisjuhlaan. Painettua julkaisua voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2017.

Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013 (pdf)

In advocation of vocational skills – Skills Finland 1993–2013 (pdf)

Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus

Viimeisimmän tutkimuksen toteutti IROResearch Oy opetus- ja kulttuuriministeriön ja Skills Finland ry:n toimeksiannosta loka–joulukuussa 2018. Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 1050 peruskoulun 9.-luokkalaista, lukiolaista ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa sekä ysiluokkalaisten vanhempia. Lisäksi haastateltiin 100 yritysten henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä ja 100 oppilaanohjaajaa. Lukiolaisia lukuun ottamatta samoille kohderyhmille tehtiin yhteensä 52 henkilökohtaista haastattelua. Tutkimus on jatkoa vuosina 2007, 2010, 2013 ja 2016 toteutetuille tutkimuksille.

Tutkimuksen keskeiset tulokset (pdf)

Tiedote OKM: Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus on valmistunut

Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 2016, yhteenveto (pdf)

Tiedote OKM: Työnantajat suhtautuvat ammatilliseen koulutukseen entistä myönteisemmin (pdf)