Skip to main content

Kilpailijoiden tarinoita

Tarinoita on yhtä monta kuin kilpailijoitakin. Vuosien varrella sadat nuoret ovat osallistuneet Suomen edustajina kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Tässä on poimintoja muutamien poluista ja tarinoista.

Viljami Turve

Viljami Turve Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta voitti Taitaja2023-kilpailussa Espoossa kultaa putkiasennuksessa ja lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi. Viljami osallistui kilpailuun myös vuonna 2022 saavuttaen omassa lajissaan hopeaa.

    

Inka Myyryläinen

Inka Myyryläinen Koulutuskeskus Salpauksesta voitti Taitaja2022-kilpailussa Porissa kultaa lähihoitajalajissa. Lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi edustamaan vuodeksi ammatillista koulutusta ja kilpailutoimintaa.

   

Noora Salo

Noora Salo voitti Taitaja2021-kilpailussa Oulussa kultaa lajissa visuaalinen myyntityö. Lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi kaikkien kultamitalistien joukosta. Noora on opiskellut merkonomiksi Perho Liiketalousopistossa suorittaen samalla ylioppilastutkinnon.

  

Joonatan Kivelä

Joonatan voitti EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa pronssia elektroniikassa.

     

Kaisla Heimala

Kaisla Heimala edusti Suomea EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa ja voitti kokkilajissa pronssia.

  

Aino Takala

Aino edusti Suomea EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa ja voitti lähihoitajalajissa pronssia.

Josefiina Kivero

Josefiina voitti EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa kultaa floristiikassa.

Samu Lahti

Samu Lahti osallistui WorldSkills Abu Dhabi 2017 sekä EuroSkills Budapest 2018 -kilpailuihin osana Suomen joukkuetta. Budapestissa hän voitti pronssia automaatioasennuksessa.