Skip to main content

Kilpailijoiden tarinoita

Tarinoita on yhtä monta kuin kilpailijoitakin. Vuosien varrella tuhannet nuoret ovat osallistuneet SM-kilpailu Taitajaan ja kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Tässä on poimintoja muutamien poluista ja tarinoista.

Viljami Turve

Viljami Turve Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta voitti Taitaja2023-kilpailussa Espoossa kultaa putkiasennuksessa ja lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi. Viljami osallistui kilpailuun myös vuonna 2022 saavuttaen omassa lajissaan hopeaa.

    

Inka Myyryläinen

Inka Myyryläinen Koulutuskeskus Salpauksesta voitti Taitaja2022-kilpailussa Porissa kultaa lähihoitajalajissa. Lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi edustamaan vuodeksi ammatillista koulutusta ja kilpailutoimintaa.

   

Noora Salo

Noora Salo voitti Taitaja2021-kilpailussa Oulussa kultaa lajissa visuaalinen myyntityö. Lisäksi hänet valittiin Taitajien Taitajaksi kaikkien kultamitalistien joukosta. Noora on opiskellut merkonomiksi Perho Liiketalousopistossa suorittaen samalla ylioppilastutkinnon.

  

Joonatan Kivelä

Joonatan voitti EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa pronssia elektroniikassa.

     

Kaisla Heimala

Kaisla Heimala edusti Suomea EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa ja voitti kokkilajissa pronssia.

  

Aino Takala

Aino edusti Suomea EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa ja voitti lähihoitajalajissa pronssia.

Josefiina Kivero

Josefiina voitti EuroSkills Budapest 2018 -kilpailussa kultaa floristiikassa.

Samu Lahti

Samu Lahti osallistui WorldSkills Abu Dhabi 2017 sekä EuroSkills Budapest 2018 -kilpailuihin osana Suomen joukkuetta. Budapestissa hän voitti pronssia automaatioasennuksessa.