Julkaisut ja MateriaaliT

T9_kansikuva.JPG
Bannerit yhteistyökumppaneille

Yhteistyökumppaniorganisaatiot voivat hyödyntää bannereita esimerkiksi verkkosivuillaan. Painoversioita voi pyytää osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi.

Taitaja9-järjestäjä (png)

Maajoukkueen yhteistyökumppani (png)

Skills-huippuvalmennusyksikkö (png)

Taitaja-yhteistyökumppani (png)

tralla_logo_musta_rgb-768x245.png
Tralla.fi

Tralla-palvelu tarjoaa valikoiman materiaaleja, menetelmiä ja työkaluja yrittäjyystaitojen kehittämiseen.

Tralla.fi on Yksityisyrittäjäin Säätiön omistama ja Talous ja nuoret TATin sekä Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ylläpitämä maksuton palvelu opettajille ja yrittäjyyskasvatuksen toimijoille. Skills Finland on mukana yhteistyössä ja palvelusta löytyvät tuottamamme yrittäjyyteen liittyvät materiaalit.

Tralla.fi

kansikuva_teknologiaesite.JPG
Ammattitaitokilpailuista työelämään – teknologiaosaajien uratarinoita

Ammattitaitokilpailuissa nuoret huippuosaajat pääsevät näyttämään taitonsa. Polku kilpailuun ja omaan ammattiin on jokaisella erilainen. Tutustu Juhon, Villen, Iidan, Sannin ja Jonin tarinoihin siitä, miten heistä on kasvanut teknologia-alan osaajia.

Julkaisu: Ammattitaitokilpailuista työelämään – teknologiaosaajien uratarinoita (pdf)

kisa-alue_04_300px.jpg
Tehtäväpankki

Vanhoja Taitaja-tehtäviä voi hyödyntää opetuksessa, vaikka opiskelijat eivät olisi valmistautumassa kilpailuun. Niiden avulla voi yksilöllistää opetusta ja antaa opiskelijoille uusia haasteita. Tehtäväpankista löytyy tehtäviä niin suomenmestaruuslajeihin, TaitajaPLUSsaan kuin Taitaja9:iin.

Tehtäväpankkiin

Taitaja-loppuraportit

Taitaja-kilpailujen loppuraportit:

kuvapankki_www.png
Kuvia ammattitaitokilpailuista

Skills Finlandin kuvapankista löydät kuvia ammattitaitokilpailuista ja muista yhdistyksen tapahtumista. Kuvia saa käyttää vapaasti ei-kaupallisiin tarkoituksiin uutisoitaessa tai markkinoitaessa ammatillista koulutusta ja ammattitaitokilpailuja. Kuvia julkaistessasi merkitse kuvan lähteeksi Skills Finland ja kuvaajan nimi, mikäli se on mainittu kuvan yhteydessä.

Kuvapankki

Skills_Finland_yritysyhteistyo_ammattitaitokilpailuissa_2016_250px.png
Oppilaitosten ja yritysten yhteistyö

Miten yritykset hyötyvät ammattitaitokilpailuista? Entä mitä kilpailut antavat oppilaitoksille? Kokosimme konkreettisia esimerkkejä onnistuneesta yhteistyöstä esitteeseen, jota on saatavilla myös painettuna.

Esite yritysyhteistyöstä (pdf)

Skills_Finland_oppilaitosten_parhaat_kaytannot_2017_250px.png
Oppilaitosten hyvät käytännöt kilpailutoimintaan

Julkaisu esittelee, miten oppilaitokset hyödyntävät kilpailutoimintaa esimerkiksi opettajien täydennyskoulutuksessa ja opiskelijoiden yksilöllisten polkujen rakentamisessa. Painettua esitettä voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2017

Oppilaitosten parhaat käytännöt kilpailutoimintaan (pdf)

Läroanstalternas bästa praxis för tävlingsverksamhet (pdf)

Best practices for competition (pdf)

Taitaja-säännöt

Taitaja-kilpailun säännöt (pdf)

TaitajaPLUS-lajien säännöt (pdf)

Taitaja9-kilpailun säännöt (pdf)

Skills_Finland_Taitaja-semifinaalien_parhaat_kaytannot_2012_250px.png
Taitaja-semifinaalien parhaat käytännöt

Semifinaalit ovat keskeinen osa Taitaja-kilpailuja ja niiden kehittäminen yksi Skills Finlandin tärkeimmistä tavoitteista.  Julkaisuun haastatellut henkilöt edustavat monipuolisesti erilaisia koulutusaloja ja näkökulmia ammattitaitokilpailuihin. He kertovat oman oppilaitoksensa kokemuksista semifinaalien järjestämisestä ja jakavat parhaat vinkkinsä onnistuneen semifinaalin järjestämiseen. Saatavana myös painettuna, tilaukset osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2012.

Taitaja-semifinaalien parhaat käytännöt (pdf)

Skills_Finland_Taitaja_25_vuotta_2013_250px.png
Taitaja – 25 vuotta tietoa, taitoa ja tahtoa

Mikä on täyden mittansa saavuttaneen suurtapahtuman tulevaisuus, entä Skills Finland ry:n rooli Taitajan taustaorganisaationa ja kehittäjänä? Artikkelikokoelman haastateltavat edustavat monipuolisesti erilaisia näkökulmia ammattitaitokilpailuihin.

Painetun julkaisun voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2014.

Taitaja 25 vuotta (pdf)

Mästare 25 år (pdf)

Skills_Finland_Taitajasta_yrittajaksi_2015_250px.png
Taitajasta yrittäjäksi

Tulevaisuudessa yrittäjämäistä asennetta tarvitaan jokaisessa ammatissa ja kaikilla aloilla, ei vain yrittäjänä. Lue Taitaja-kilpailujen, yrittäjyyden ja ammatillisen koulutuksen toimijoiden kokemuksia yrittäjyyden oppimisesta ja opettamisesta. Saatavana myös painettuna, tilaa osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2015.

Taitajasta yrittäjäksi (pdf)

Från Mästare till företagare (pdf)

Kilpailuja kaikille -sarja

Julkaisussa avataan ammattitaitokilpailuihin liittyvät keskeiset käsitteet, esitellään kilpailutoimintaa ja sitä tukevat vakiintuneet organisaatiot. Kerrotaan ammattitaitokilpailutoiminnan yleisistä kehitysvaiheista, tarkastellaan ammattitaitokilpailutoimintaa yhteiskunnallisena ilmiönä ja kilpailemista ammattikasvatuksen filosofisena kysymyksenä. Tekijät: Sara Kaloinen, Päivi Pynnönen, Heikki Saarinen

Kilpailuja kaikille 1 (pdf)
Kilpailuja kaikille 2 (HAMKin verkkosivuilla)
Kilpailuja kaikille 3 (HAMKin verkkosivuilla)

Saatavana painettuna ja pdf-muodossa.