Julkaisut ja MateriaaliT

AMMATTIosaajaExtra_2018_kansi_300.jpg
Ammattiosaaja Extra 2018

Uudessa Ammattiosaaja-lehdessä mukana kaikki uudet tutkinnot, nimikkeet ja osaamisalat.

Ammattiosaaja Extra 2018 (pdf)

Ammatissa_verkkolehti.png
Ammatissa-verkkolehti

Asiaa ammatillisesta koulutuksesta koulutusalan päättäjille ja työelämälle.

Julkaisija opetus- ja kulttuuriministeriö ja Skills Finland.

www.ammatissa.fi

Skills_Finland_Historiikki_1993-2013_250px.png
Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013

Skills Finlandin historiikki kattaa vuodet yhdistyksen perustamisesta 20-vuotisjuhlaan. Painettua julkaisua voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2017.

Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013 (pdf)

Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus

Tutkimuksen toteutti opetus- ja kulttuuriministeriön ja Skills Finlandin toimeksiannosta Feelback Group maalis-huhtikuussa 2016. Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 934 peruskoulun 9.-luokkalaista, lukiolaista ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa. Lisäksi 101 yritysten henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä vastasi heille suunnattuun verkkokyselyyn. Lisäksi tehtiin henkilökohtaisia syvähaastatteluita yhteensä 52 oppilaanohjaajalle, 9.-luokkalaiselle, ammatillisessa koulutuksessa opiskelevalle ja yrityksen edustajalle. Tutkimus toteutettiin nyt neljännen kerran. Aiemmat tutkimukset on toteutettu vuosina 2007, 2010 ja 2013.

Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 2016, yhteenveto (pdf)

TIEDOTE OKM: Työnantajat suhtautuvat ammatilliseen koulutukseen entistä myönteisemmin

SkillsFinland_posa_250px.png
Skills Finlandin logot