Skip to main content

Jäsenyys

Skills Finlandin jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen kehitykseen ja toiminnan suuntaan esimerkiksi hallitustyöskentelyn kautta tai lähettämällä kehittämisehdotuksia vuosittaisen jäsenkyselyn avulla. Jäsenet saavat ensimmäisten joukossa tiedon ajankohtaisista tiedotusasioista ja kutsut Skills Finlandin järjestämiin tapahtumiin.

tarjoilija_banneri.jpg

Skills Finland on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka jäseniä ovat esimerkiksi kaikki suurimmat ammatillisen koulutuksen järjestäjät Suomessa. Skills Finlandin jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen kehitykseen ja toiminnan suuntaan. Yhdistyksen varsinainen kokous nimeää yhdistyksen hallituksen ja päättää viime kädessä, miten toimintaa kehitetään ja resursseja suunnataan. Lisäksi jäsenet saavat ensimmäisten joukossa tiedon ajankohtaisista tiedotusasioista ja kutsut Skills Finlandin järjestämiin tapahtumiin sekä voivat lähettää kehittämisehdotuksia vuosittaisen jäsenkyselyn avulla.

Skills Finlandin jäsenet ovat mukana tukemassa kaikkien nuorten mahdollisuutta oman huippuosaamisensa saavuttamiseen sekä kasvattamassa ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa. Ammattitaitokilpailujen avulla kehitämme yhdessä tulevaisuuden työvoimaa.

Jäsenedut

Jäsenet pääsevät vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan osallistumalla vuosikokoukseen, vastaamalla vuosittaiseen jäsenkyselyyn, jonka vastauksia hallitus käyttää suunnittelun pohjana, sekä nimeämällä yhdistykselle hallituksen.

Skills Finlandin yhteisö- ja kannatusjäsenille osallistuminen ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan semifinaaliin ja finaaliin on edullisempaa. Ilmoittautumismaksu kattaa sekä semifinaaliin että finaaliin osallistumisen. Taitaja-kilpailijoiden ilmoittautumismaksu on Skills Finlandin jäsenoppilaitoksille 240 € / kilpailija ja muille 440 € / kilpailija. TaitajaPLUS-kilpailijoiden ilmoittautumismaksu on Skills Finlandin jäsenoppilaitoksille 160 € / kilpailija ja muille 240 € / kilpailija.

Kansainväliset ammattitaitokilpailut tarjoavat mahdollisuuden nähdä kansainvälisen tason ammattilaisten työtä ja tuoda osaamista Suomen ammatilliseen koulutukseen. Skills Finlandin jäsenillä on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan lähettämällä kauttamme
eksperttejä ja kilpailijoita sekä osallistumalla valmennusrinkien toimintaan.

Jäsenille lähetetään noin seitsemän kertaa vuodessa Skillsletter-uutiskirje, jossa kerrotaan yhdistyksen ajankohtaisista asioista.

Liity jäseneksi

Valittavana on joko yhteisö-, kannatus- tai henkilöjäsenyys. Lisätietoa jäsenhakemuksen täyttämisestä antaa toimistonhoitaja Maria Atzmon, maria.atzmon@skillsfinland.fi.

Jäsenmaksut

 • Henkilöjäsenet 30 €
 • Ammatillista koulutusta järjestävät yhteisöjäsenet:     
  • Perusmaksu 500 €
  • Oppilaskohtainen maksu 0,25 € / opiskelijavuosi

Opiskelijoiden lukumäärä määräytyy ammatillista perustutkintoa ja korkeakoulun perustutkintoa opiskelevien lukumäärän perusteella.

 • Muut yhteisöjäsenet:     
  • Valtakunnalliset järjestöt ja suuret yritykset 1600 €
  • PK-yritykset ja muut yhteisöt 420 €

Kannatusjäsenmaksu ja kannatusmaksu

 • Henkilöjäsenet 30 € + 10 €
 • Ammatillista koulutusta järjestävät yhteisöjäsenet, perusmaksu 500 € + 100 €
 • Valtakunnalliset järjestöt ja suuret yritykset 1600 € + 250 €
 • PK-yritykset ja muut yhteisöt 420 € + 50 €

Kannatusmaksun voi maksaa sellainen taho, joka ei ole jäsen, mutta joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa haluamallaan summalla joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti.

Jäsenet

Oppilaitokset / kuntayhtymät

Yhteisöjäsenet