Skip to main content

Taitaja9-kilpailu

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin.

Taitaja9.jpg

Taitaja9 on koko yläkoulun kisa. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Tehtävät perustuvat perusopetuksen oppiaineisiin. Joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja osallistujien tulee olla 7.–9.-luokkalaisia. Kussakin joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta.

Koordinoimme toimintaa, jossa ammatilliset oppilaitokset järjestävät ympäri Suomea vuosittain noin 80 paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 10 000 yläkoululaista.

Parhaat joukkueet pääsevät paikallis- ja aluekilpailujen kautta valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään keväisin valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä.

Kilpailun vaiheet

Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta:

Paikalliskilpailut, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun.

Aluekilpailut, joista alueen parhaat joukkueet jatkavat valtakunnalliseen finaaliin.

Finaali, joka järjestetään keväisin valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 80 paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Taitaja9-finaalikilpailu järjestetään vuosittain ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Materiaalit

Taitaja9-aluevastaavat (pdf)

Aluejako (pdf)

Taitaja9-kilpailun säännöt (pdf)

Materiaalia järjestäjille Dropboxissa