Skip to main content

Taitajien Taitaja

Vuosittain SM-kilpailun kultamitalisteista valittava Taitajien Taitaja edustaa vuoden verran ammatillista koulutusta ja kilpailutoimintaa.

Viljami_Turve_1920.jpg

Taitajien Taitaja 2023 Viljami Turve on päässyt kaksi kertaa mitalisijoille. Kuva: Lasse Simpanen / Skills Finland.

Taitaja-kilpailun jury on vuodesta 2002 alkaen valinnut kilpailijoiden joukosta Taitajien Taitajan.

Säännöissä todetaan valinnan kriteereistä seuraavasti: "Taitajien Taitaja on oman lajinsa paras kilpailija. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksesta. Hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja. Taitajien Taitaja on halukas ja kyvykäs toimimaan oman ammattialansa ja koko ammatillisen koulutuksen edustajana."

Vuonna 2023 Taitajien Taitajaksi valittiin Viljami Turve Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta. Viljami on kilpaillut Taitajassa kaksi kertaa: vuonna 2022 hän saavutti putkiasennuslajissa hopeaa ja 2023 kultaa.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta valinnasta iloitaan seuraavasti: ”Pidämme suurena meriittinä, että Taitajien Taitaja on tredulainen. Opiskelijamme valinta Taitajien Taitajaksi on tulosta pitkäjänteisestä työstä kilpailutoiminnan ympärillä. Meillä Tredussa on motivoitunut ja asiantunteva henkilöstö, joka mahdollistaa opiskelijoille kilpailemisen sekä haastaa heitä ylittämään itsensä. Kilpailutoiminta näkyy myös työelämän arvostuksena ja yhteistyönä puolin ja toisin”, kertoo Katja Aaltonen, Tredun kilpailupäällikkö.

Alla olevilla videoilla Taitajien Taitajat Viljami Turve (2023) ja Inka Myyryläinen (2022), kertovat itsestään. Kaikki Taitajien Taitajat löydät sivulta Taitaja kautta aikojen.