Skip to main content

Taitaja-kilpailu

Ammattiosaamisen SM-kilpailussa Taitajassa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavassa lajissa.

Taitaja_kilpailu_banneri.jpg

Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Säännöt

Taitaja-kilpailun säännöt (pdf)

Taitaja9-kilpailun säännöt (pdf)

Ruotsinkieliset säännöt

Tehtäväpankki

Vanhoja Taitaja-tehtäviä voi hyödyntää opetuksessa, vaikka opiskelijat eivät olisi valmistautumassa kilpailuun. Niiden avulla voi yksilöllistää opetusta ja antaa opiskelijoille uusia haasteita. Tehtäväpankista löytyy tehtäviä niin suomenmestaruuslajeihin, TaitajaPLUSsaan kuin Taitaja9:iin.

Siirry tehtäväpankkiin

Skills-foorumi

Taitaja-lajiohjausryhmien virallisena viestintävälineenä käytetään Skills Finlandin ja WorldSkills Internationalin (WSI) ylläpitämää Skills-foorumia. Foorumilla käydään kaikki lajijärjestelyihin liittyvä keskustelu, jolloin keskustelut ja materiaalit ovat helposti järjestäjän nähtävissä ja säilyvät apuna myös tuleville vuosille.

Siirry Skills-foorumille