Skip to main content

Till tävlingsgäster

WorldSkills-evenemanget är öppet för publik som är intresserad av yrkesskicklighetstävlingar. På den här sidan samlas nyttig information för finländska tävlingsgäster. Sidan uppdateras allteftersom mer information fås.

tietoa_kisavieraalle_banneri.jpg

WorldSkills Lyon 2024

Den 47:e VM-tävlingen i yrkesskicklighet WorldSkills ordnas i Lyon i Frankrike 10–15.9.2024. Evenemangsplatsen är mässcentret Eurexpo Lyon.

Tävlingen WorldSkills Lyon 2024 omfattar sammanlagt 62 grenar som representerar olika yrken inom yrkesutbildningen, från närvårdare till svetsare och från kock till elmontör. Det finns sammanlagt 1 500 tävlande och 250 000 väntas besöka mässcentret Eurexpo Lyon.

Evenemanget är avgiftsfritt för allmänheten. Finlands lag deltar i 22 grenar med sammanlagt 22 tävlande. I tävlingen deltar också 22 experter som fungerar som domare.

Evenemangets webbplats

Praktiska anvisningar

Vi ber finländska gäster att meddela sin ankomst till Skills Finlands kansliföreståndare Maria Atzmon per e-post: maria.atzmon@skillsfinland.fi. Vi kartlägger antalet finländska gäster och informerar dem också direkt om frågor som gäller tävlingen.

Publiken får följa tävlingen på nära håll, vilket gör evenemanget intressant för besökarna och spännande för tävlarna. Trots detta är det i en tävlingssituation absolut förbjudet att tala med konkurrenter eller på annat sätt störa deras prestationer. Vi ber er också undvika att tala den tävlandes eget språk direkt bredvid grenstängslet.

Tävlingsområdet är stort, så vi rekommenderar att du utrustar dig med bra promenadskor. Ta också med en vattenflaska och mellanmål. Anhängare för varje land och konkurrent får synas och höras under evenemanget – dessutom kan man ta med pendelbiljetter och annan supportrekvisita.

Medieregistrering

Medierna som kommer till platsen kan registrera sig på tävlingsarrangörens webbplats.

Medieregistrering

Tävlingsveckans tidtabell

Vi uppdaterar klockslagen för invigningen, avslutningen och tävlingsevenemanget när de bekräftas till den finska sidan.

Tidtabell på finska