Skip to main content

39 Tietokoneet ja -verkot / IT Network Systems Administration

Tietotekniikan ammattilaiselta vaaditaan kommunikointikykyä, ongelmanratkaisutaitoja sekä kiinnostusta tutkia jatkuvasti kehittyvää alaa. Työ koostuu monenlaisista palveluista, muun muassa asiakkaiden käyttäjätuesta, suunnittelutehtävistä, vianmäärityksistä sekä käyttöjärjestelmien ja verkkolaitteiden asennuksista.

Kilpailija Jesse Eskelinen

Laji: Tietokoneet ja -verkot

Taustataho: Turun ammatti-instituutti

Kilpailuaika ja -paikka: 13.–16.10.2022 Goyang, Korea

"Olen töissä Enter SystemSolutions Oy:llä ja opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa tutkintoa Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology. Tarkoitukseni on valmistua ICT-alan insinööriksi syksyllä 2022.

Aiemmin olen suorittanut tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon sekä ammattitutkinnon Turun ammatti-instituutissa.
Kisakokemusta minulla on Taitaja2018-kilpailusta, jossa voitin kultaa lajissani tietokoneet ja -verkot. Sen lisäksi olen toiminut kilpailuhuoltajana Taitaja2019-kilpailussa.

Kilpailuissa minua viehättää uudenlaiset kokemukset sekä kilpailujen ilmapiiri. Varsinkin kansainvälisen tason suuressa tapahtumassa on varmasti paljon nähtävää ja koettavaa.

Valmennustiimini on suunnitellut minulle erilaisia kursseja ja tehtäviä, joiden avulla treenaan kisoja varten. Myös kaikki kilpailussa tarvittavat laitteistot hankitaan käyttööni, jotta valmentautuminen tapahtuu mahdollisimman aidossa ympäristössä.

Omassa lajissani on parasta tekniikan määrä sekä jatkuva uuden oppiminen.

Vapaa-ajalla harrastan enimmäkseen kavereiden kanssa pelailua."

 

Ekspertti Mikko Hiltunen

Laji: Tietokoneet ja -verkot

Taustataho: OSAO

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Marianna Virtanen (Turun ammatti-instituutti), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat