18 Sähköasennus / Electrical Installations

Sähköasentaja tekee erilaisia sähkö- ja telejärjestelmien asennuksia ja huoltotöitä esimerkiksi asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja huoltoliikkeissä. Asennustyön lisäksi sähköasentaja lukee piirustuksia sekä laatii työssä tarvittavia asennus- ja aikakaavioita.

Kilpailija Juho Korhonen

Riveria

Työskentelen Lieksassa ML-Sähköllä. Olen suorittanut sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon Riveriassa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2017 Helsingistä ja Taitaja2018 Tampereelta. Helsingissä sijoitukseni oli neljäs, ja Tampereella voitin sähköasennuslajissa kultaa.

Hain mukaan EuroSkills-joukkueeseen, sillä haluan haastaa itseäni ja oppia uusia asioita. Kansainvälisesti kilpailemisesta oli puhetta jo opiskeluaikana, mutta nyt aika tuntui olevan kilpailulle ja valmentautumiselle oikea. Haluan nähdä, millä tasolla olen ammatillisesti verrattuna muihin Euroopan huippuihin.

Valmentaudun kilpailuun harjoitusleireillä, joihin osallistuu useita alani ammattilaisia. Tarkoituksena on ottaa mukaan myös Taitaja-kilpailuun valmistautuvia opiskelijoita.

Omassa ammatissani on parasta työn monipuolisuus ja haastavuus. Jokainen työpäivä ja kohde ovat erilaisia.

Vahvuuteni kilpailussa on rauhallisuus. Kilpailutilanteen alussa saattaa usein jännittää, mutta kun tehtäviin pääsee kiinni, jännitys hälvenee, ja pystyn keskittymään tehtäviin täysillä.

Ekspertti Juha Liiten

Riveria

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Seppo Kuusikko (OSAO), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat