Skip to main content

41 Lähihoitaja / Health and Social Care

Lähihoitaja on ihmisläheinen ammatti, jonka työtehtävät sisältävät monipuolisesti erilaisia sosiaali- ja terveysalan hoitotehtäviä. Lähihoitaja edistää asiakkaan terveyttä, fyysistä ja psykososiaalista hyvinvointia sekä kuntoutumista. Kilpailussa lähihoitaja kohtaa erilaisissa hoitotilanteissa potilaita, joita esittävät ammattinäyttelijät.

Kilpailija Linn Ahlskog

Laji: Lähihoitaja

Taustataho: Yrkesakademin i Österbotten

Kilpailuaika ja -paikka: 19.–22.10.2022 Bordeaux, Ranska

"Työskentelen tällä hetkellä lähihoitajana tehostetussa palveluasumisessa.

Olen valmistunut lähihoitajaksi Yrkesakademin i Österbottenista. Suoritin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, jossa suuntauduin sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalaan. Tulevaisuudessa haluaisin jatkaa opintojani vielä sairaanhoitajaksi.

Osallistuminen WorldSkills-kilpailuun on ainutlaatuinen kokemus, jota odotan innolla! Kilpaileminen kehittää omaa ammattitaitoani ja on hieno tapa oppia uutta.

Valmistaudun WorldSkills-kilpailuun harjoittelemalla opettajani ja valmentajani kanssa. Tutustun myös vanhoihin kilpailutehtäviin aiemmista kilpailuista.

Olen aina tykännyt auttaa muita ihmisiä, minkä vuoksi hoitotyö sopii minulle. Työni on hyvin mielenkiinoista, ja hauskaakin.
Lähden kilpailuun hyvällä asenteella. Haluan ottaa kokemuksesta kaiken irti, oppia uutta ja kehittää itseäni mahdollisimman paljon!"

 

Ekspertti Satu Kärnä

Laji: Lähihoitaja

Taustataho: Saimaan ammattiopisto Sampo

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Kati Minkkinen (Saimaan ammattiopisto Sampo), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat