41 Lähihoitaja / Health and Social Care

Lähihoitaja edistää asiakkaan terveyttä, fyysistä ja psykososiaalista hyvinvointia sekä kuntoutumista. Hän kohtaa asiakkaansa yksilöinä kunnioittaen heidän arvojaan ja kokemuksiaan.

Kilpailija Lea Fältros

Yrkesakademin i Österbotten

Opiskelen parhaillaan Yrkesakademissa lähihoitajaksi. Opinnoissani olen erikoistunut sairaanhoitoon ja huolenpitoon. Tulevaisuudessa haluaisin mahdollisesti jatkokouluttautua lisää.

Kilpailukokemusta minulla on Taitaja2019-kilpailun semifinaalista. Kilpailemisessa minua kiinnostaa itseni haastaminen ja omien kykyjeni kokeileminen.

Valmentaudun kilpailuun esimerkiksi eri asiakastilanteita harjoittelemalla sekä opiskelemalla hoitoalan eri puolia. Valmentautuminen tapahtuu koulussa yhdessä valmentajani kanssa.

Kilpailumatkalta odotan eniten sitä, että pääsen vierailemaan uudessa maassa sekä tapaamaan uusia ihmisiä. Tavoitteeni kilpailussa on tehdä oma paras suoritukseni ja sijoittua mahdollisimman hyvin.

Mottoni on, ettei huomisesta kannata huolehtia. Jokaiselle päivälle riittää omat huolenaiheesta. Kannattaa ottaa yksi päivä kerrallaan, vaikka olisi paljon tehtävää ja stressaantunut olo.

Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa, soittaa pianoa, neuloa ja ulkoilla.

Ekspertti Nina Kauppinen

Omnia

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Anni Launonen (Stadin ammatti- ja aikuisopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa. Kilpailijan valmentajana toimii Maria Nyberg (Yrkesakademin i Österbotten).

Tukijat