Skip to main content

29 / Hairdressing / Hiusmuotoilu

Kampaajat ja parturit ovat hiusalan ammattilaisia, jotka tarjoavat asiakkailleen erilaisia hiusalan palveluita, muun muassa leikkauksia, kampauksia, värjäyksiä, rakennekäsittelyjä ja hoitoja. Työpaikka on usein yrittäjänä alan liikkeissä, mutta työskennellä voi myös esimerkiksi tuotekouluttajana.

 

Kilpailija Minna Ala-Penttilä

Laji: Hairdressing

Taustataho: Vamia

Instagram: @minnahair & @skillsfinland_hairdressing

Missä opiskelet tai työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen parturi–kampaajana Vaasassa Hair Studios -nimisessä liikkeessä. Tämän lisäksi teen opettajan sijaisuuksia Vamiassa hiuspuolen opiskelijoille noin kaksi päivää viikossa.

Olen suorittanut parturi-kampaajan perusopinnot Vamialla, valmistuin vuonna 2019 kiitettävällä todistuksella. Tällä hetkellä opiskelen kampaajamestarin erikoisammattitutkintoa samassa oppilaitoksessa.

Millaista aiempaa kisakokemusta sinulla on?

Osallistuin Taitaja-kilpailuun ensimmäisen kerran 2018 ja sijoituin toiseksi. Vuonna 2019, kolmannen vuoden opiskelijana, voitin finaalissa kultaa. Siitä lähtien olen ollut aktiivisesti mukana Skills Finlandin hiusmuotoilun valmennusringissä.

Miksi hait kilpailemaan?

Kilpailemisessa innostaa itseni haastaminen ja sisäinen palo kilpailla ja kokea onnistumisen tunteita. Minulla on kannustava lähipiiri – opettajat, valmentajat, perhe, kaverit, asiakkaat ja niin edelleen ovat niin ylpeitä siitä, mitä olen jo saavuttanut. Aina valmennusleirin jälkeen saan treenaamiseen aivan uudenlaista intoa.

Miten valmentaudut EuroSkills-kilpailuun?

Noudatan tarkkaa treenisuunitelmaa, jossa on merkattu jokaisen treenipäivän sisältö, mutta niiden lisäksi myös tärkeät lepopäivät. Valmennussuunnitelmaani kuuluu myös fyysisen kunnon ylläpitäminen. Treenitunteja tulee viikoittain noin 15–20.

Mikä omassa lajissasi on parasta?

Pidän siitä, että omassa työskentelyssäni luovuus ja mielikuvitus ovat vapaasti käytettävissä.

Millaisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?

Haluaisin opiskella ammattikorkeassa estenomin tutkinnon ja jatkaa sen jälkeen opettajakorkeakoulun kautta ammatilliseksi opettajaksi.

 

Ekspertti Satu Laiho

Laji: Hairdressing

Taustataho: WinNova

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Kirsi Hangasmaa (Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa sekä Skills-huippuvalmentajat Taneli Ylinen (Stadin AO) ja Heli Saarikoski-Lehtimäki (Vamia).

Tukijat