Skip to main content

16 Elektroniikka / Electronics

Elektroniikan valmistus teollisuudessa on monipuolista ja usein automatisoitua, joten kilpailutehtäviin on erotettu vain elektroniikkalaitteiden protomallien valmistuksessa käytettävää tekniikkaa. Kilpailija suunnittelee ja koostaa käsin kilpailuprojektin laitteen sekä ohjelmoi mikroprosessorijärjestelmän niin, että laitteeseen, esimerkiksi robottiin, saadaan älykkyyttä.

Kilpailija Paulus Kivelä

Laji: Elektroniikka

Taustataho: OSAO

LinkedIn: Paulus Kivelä

Kilpailuaika ja -paikka: 19.–22.10.2022 Bern, Sveitsi

"Opiskelen parhaillaan Oulun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi ensimmäistä vuotta. Aiemmin olen valmistunut elektroniikka-asentajaksi OSAOsta.

Taitajaan olen osallistunut kolme kertaa (2019, 2020 ja 2021), ja voitin kilpailuissa hopeaa ja kultaa. SM-kilpailut on nyt käyty, ja seuraavaksi on mielenkiintoista nähdä, mitä isommassa maailmassa tapahtuu!

Kilpailuihin en osallistu pelkästään voittaminen mielessä. Haluan haastaa itseäni ja nähdä, missä asioissa voisin olla vielä parempi. Kilpailut ovat myös hyvä paikka verrata omaa tasoa muihin ammattilaisiin.

Valmentaudun WorldSkills-kilpailuun virallisissa valmennussessioissa valmennustiimini kanssa, mutta lisäksi harrastan elektroniikkaa paljon myös kotona. Elektroniikkaharrastuksen lisäksi pelailen vapaa-ajalla tietokoneella.

Elektroniikassa voi kehittyä loputtomiin. Aina, kun perehtyy johonkin aiheeseen, löytyy paljon uutta, josta ei vielä tiedä. Tällä alalla ymmärtää oman tietämättömyytensä."

Pääekspertti Jari Koskinen

Laji: Elektroniikka

Taustataho: Kouvolan ammattiopisto Eduko

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Petri Koskinen (Kouvolan ammattiopisto Eduko).

Tukijat