Skip to main content

Suomen ammattitaitomaajoukkueelle kuusi Medallion for Excellence -kunniamainintaa

Suomen joukkue osallistui syksyn aikana WorldSkills Competition 2022 Special Edition -kilpailuun.

palkitut.jpg

Ylärivillä vasemmalta Hiep Nguyen, Oskari Takkinen ja Linn Ahlskog. Alarivillä vasemmalta Saku Hurtig, Leila Karhunen ja Ella Leppänen.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen pitkä kisarupeama on nyt ohi. 28-henkinen joukkue osallistui syksyn aikana kukin omaan lajiinsa, jotka järjestettiin tällä kertaa poikkeuksellisesi eri maissa.

Suomen joukkue saavutti kilpailussa yhteensä kuusi Medallion for Excellence -kunniamainintaa lajin keskitasoa paremmista kilpailusuorituksista. Best of Nation -tunnustuksella palkittiin ravintolapalvelulajin Leila Karhunen, joka saavutti Suomen joukkueen parhaat pisteet.

– WorldSkills oli kymmenes kilpailu, johon osallistuin, ja nyt voin sanoa, että opin nauttimaan joka hetkestä. Kilpailu oli hieno, mutta ajoittain myös rankka kokemus. Opin todella paljon ammatillisesti muilta kilpailijoilta, osallistujia kun oli ympäri maailmaa, Leila kertaa kilpailumatkaansa.

Medallion for Excellencen saivat:

 • Oskari Takkinen
  Turun ammatti-instituutti
  Kondiittori / Pâtisserie and Confectionery
 • Linn Ahlskog
  Yrkesakademin i Österbotten
  Lähihoitaja / Health and Social Care
 • Hiep Nguyen
  Perho Liiketalousopisto
  Kokki / Cooking
 • Leila Karhunen
  Turun ammatti-instituutti
  Ravintolapalvelu / Restaurant Service
 • Saku Hurtig
  Ammattiopisto Lappia / OSAO
  Putkiasennus / Plumbing and Heating
 • Ella Leppänen
  Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  Laborantti / Chemical Laboratory Technology

Kokkilajin kilpailija Hiep Nguyen kommentoi: – Kokemus oli ainutlaatuinen, ja antoi paljon uusia taitoja ja ystäviä. Olen tyytyväinen saavuttamaani tasoon ja olen onnellinen siitä, että pääsin vihdoin kilpailemaan. Osallistun ensi vuonna EuroSkills-kilpailuun, johon odotukset ovat korkealla. Nyt tiedän, mitä mitalilta vaaditaan, ja mihin valmennuksessa tulee erityisesti keskittyä.

Ensi vuonna Suomen ammattitaitomaajoukkue kilpailee International Abilympics -kilpailussa maaliskuussa Ranskassa ja EuroSkills-kilpailussa syyskuussa Puolassa. Kuhunkin kilpailuun on koottu omat maajoukkueensa.

Lisätietoa