Skip to main content

Suomen ammattitaitomaajoukkueelle kuusi Medallion for Excellence -kunniamainintaa

Suomen joukkue osallistui syksyn aikana WorldSkills Competition 2022 Special Edition -kilpailuun.

palkitut.jpg

Ylärivillä vasemmalta Hiep Nguyen, Oskari Takkinen ja Linn Ahlskog. Alarivillä vasemmalta Saku Hurtig, Leila Karhunen ja Ella Leppänen.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen pitkä kisarupeama on nyt ohi. 28-henkinen joukkue osallistui syksyn aikana kukin omaan lajiinsa, jotka järjestettiin tällä kertaa poikkeuksellisesi eri maissa.

Suomen joukkue saavutti kilpailussa yhteensä kuusi Medallion for Excellence -kunniamainintaa lajin keskitasoa paremmista kilpailusuorituksista. Best of Nation -tunnustuksella palkittiin ravintolapalvelulajin Leila Karhunen, joka saavutti Suomen joukkueen parhaat pisteet.

– WorldSkills oli kymmenes kilpailu, johon osallistuin, ja nyt voin sanoa, että opin nauttimaan joka hetkestä. Kilpailu oli hieno, mutta ajoittain myös rankka kokemus. Opin todella paljon ammatillisesti muilta kilpailijoilta, osallistujia kun oli ympäri maailmaa, Leila kertaa kilpailumatkaansa.

Medallion for Excellencen saivat:

  • Oskari Takkinen
    Turun ammatti-instituutti
    Kondiittori / Pâtisserie and Confectionery
  • Linn Ahlskog
    Yrkesakademin i Österbotten
    Lähihoitaja / Health and Social Care
  • Hiep Nguyen
    Perho Liiketalousopisto
    Kokki / Cooking
  • Leila Karhunen
    Turun ammatti-instituutti
    Ravintolapalvelu / Restaurant Service
  • Saku Hurtig
    Ammattiopisto Lappia / OSAO
    Putkiasennus / Plumbing and Heating
  • Ella Leppänen
    Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
    Laborantti / Chemical Laboratory Technology

Kokkilajin kilpailija Hiep Nguyen kommentoi: – Kokemus oli ainutlaatuinen, ja antoi paljon uusia taitoja ja ystäviä. Olen tyytyväinen saavuttamaani tasoon ja olen onnellinen siitä, että pääsin vihdoin kilpailemaan. Osallistun ensi vuonna EuroSkills-kilpailuun, johon odotukset ovat korkealla. Nyt tiedän, mitä mitalilta vaaditaan, ja mihin valmennuksessa tulee erityisesti keskittyä.

Ensi vuonna Suomen ammattitaitomaajoukkue kilpailee International Abilympics -kilpailussa maaliskuussa Ranskassa ja EuroSkills-kilpailussa syyskuussa Puolassa. Kuhunkin kilpailuun on koottu omat maajoukkueensa.

Lisätietoa