Skip to main content

Finlands yrkeslandslag får sex Medallion for Excellence -hedersomnämnanden

Finlands lag deltog under hösten i tävlingen WorldSkills Competition 2022 Special Edition.

palkitut.jpg

På den övre raden från vänster Hiep Nguyen, Oskari Takkinen och Linn Ahlskog. På den nedre raden från vänster Saku Hurtig, Leila Karhunen och Ella Leppänen.

Finlands yrkeslandslags långa tävlingsperiod är nu över. Under hösten deltog lagets 28 personer i var sin gren som denna gång undantagsvis ordnades i olika länder.

Det finländska laget fick sammanlagt sex Medallion for Excellence -hedersomnämnanden för tävlingsprestationer som var bättre än medelnivån för grenen. Leila Karhunen som tävlade i grenen restaurangservice fick de högsta poängen i Finlands lag och belönades med Best of Nation -hedersomnämnandet.

– WorldSkills var den tionde tävlingen jag deltog i och nu kan jag säga att jag har lärt mig att njuta av varje stund. Tävlingen var en fin, men tidvis också en tung upplevelse. Jag lärde mig väldigt mycket på ett professionellt plan av andra tävlande, då det fanns deltagare från hela världen, berättar Leila om sin tävlingsresa.

Medallion for Excellences:

 • Oskari Takkinen
  Åbo Yrkesinstitut
  Konditor / Pâtisserie and Confectionery
 • Linn Ahlskog
  Yrkesakademin i Österbotten
  Närvårdare / Health and Social Care
 • Hiep Nguyen
  Perho Liiketalousopisto
  Kock / Cooking
 • Leila Karhunen
  Åbo Yrkesinstitut
  Restaurangservice / Restaurant Service
 • Saku Hurtig
  Ammattiopisto Lappia / OSAO
  Rörläggning / Plumbing and Heating
 • Ella Leppänen
  Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  Laborant / Chemical Laboratory Technology

Kockgrenens tävlande Hiep Nguyen kommenterar: – Erfarenheten var unik och gav många nya färdigheter och vänner. Jag är nöjd med den nivå jag uppnått och jag är glad över att jag äntligen fick möjligheten att tävla. Nästa år kommer jag att delta i EuroSkills-tävlingen med höga förväntningar. Nu vet jag vad som krävs för en medalj och vad man särskilt ska fokusera på i träningen.

Nästa år tävlar Finlands yrkeslandslag i International Abilympics-tävlingen i Frankrike i mars och i EuroSkills-tävlingen i september i Polen. Man har samlat ihop egna landslag till vardera tävlingen.