Skip to main content

Ehdota Vuoden Skills-toimijaa

Skills-verkostomme on täynnä toinen toistaan omistautuneimpia osaajia. Mutta nouseeko joku heistä mielestäsi ylitse muiden? Tee ehdotus 26.4. mennessä.

2024 03 26 Vuoden_Skills-toimija_uutinen_1280x900.jpg

Skills Finlandin hallituksen asettama palkitsemistoimikunta valitsee vuosittain verkostomme lukuisten osaajien joukosta Vuoden Skills-toimijan. Palkinto jaetaan vuorovuosin kotimaisesta ja kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Aiempina vuosina on palkittu vuonna 2022 Business College Helsinki aktiivisesta Taitaja-toiminnastaan ja vuonna 2023 ammatillisten erityisoppilaitosten Ameo-verkosto aktiivisesta osallistumisesta kansainväliseen Abilympics-toimintaan.

Vuonna 2024 korostamme yritysyhteistyötä ja opiskelijoiden osallisuutta

Sinulla on nyt mahdollisuus ehdottaa Vuoden Skills-toimijaksi henkilöä, tiimiä tai organisaatiota, joka on mielestäsi erinomaisesti edistänyt kotimaista kilpailutoimintaa. Tiimi voi olla myös sellainen, jossa on mukana toimijoita useista eri oppilaitoksista.
Tänä vuonna haluamme palkita toiminnasta, joka on ottanut huomioon erityisen hyvin yhteistyön yritysten kanssa sekä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin huomioimisen. Haemme esimerkillisiä tekoja, joilla on tuettu nuorten oman osaamisen ja erityisyyden löytymistä. Kyse on myös vastuullisuudesta; siitä, miten työyhteisö suhtautuu erilaisiin ihmisiin työyhteisössä ja kilpailutoiminnassa.

– Nuorilla voi monesti olla tunne osaamattomuudesta ja siitä, että ei pääse kunnolla mukaan työyhteisöön. Nuoren kokemus arvostuksesta lisää hyvinvointia. Laadukkaalla perehdytyksellä on tässä avainrooli, sanoo palkitsemistoimikunnan jäsen Patrik Tanner SAKKI ry:stä.

– Nuorten osallisuus on tärkeää työelämäyhteistyössä. Se ei rajoitu pelkästään kilpailutapahtumaan, vaan vaatii kumppanuuden viemistä arkeen, toteaa Tuomas Syyrakki Taitajan pitkäaikaiselta yrityskumppanilta Würthiltä.

Palkitsemistoimikuntaan kuuluvat myös Tuula Antola Omniasta, Skills Finlandin erityisen tuen asiantuntija Juho Viitanen Luovista, Taitaja-päällikkö Sari Mäenpää ja viestintäpäällikkö Katja Katajamäki.

Miten osallistua?

Ehdota lomakkeella kotimaista kilpailutoimintaa erinomaisesti edistänyttä tahoa. Ehdokas voi olla omasta tai jostakin muusta organisaatiosta. Muista perusteluissa tämän vuoden teemat yritysyhteistyö sekä nuorten osallisuus ja hyvinvointi.

Täytä lomake viimeistään perjantaina 26.4. Vuoden Skills-toimija palkitaan Skills-treffeillä Taitaja-tapahtumassa.

Lisätietoja

Katja Katajamäki
palkitsemistoimikunnan sihteeri
katja.katajamaki@skillsfinland.fi, p. 040 732 0691