Skip to main content

EuroSkills Gdanskissa 2023 kohtaavat Euroopan huiput ammattiosaajat

EuroSkills-kilpailu järjestetään syyskuussa Puolassa. Kilpailuun osallistuu virallinen ammattitaitomaajoukkue ja kymmeniä suomalaiskannattajia.

EuroSkills_2023_Gdańsk_Lähettämistilaisuus-01.jpg

Suomen kilpailijat EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailuun. Kuva: Laura Luomalehto / Skills Finland.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Puolan Gdanskissa 5.–9.9.2023. Suomesta kilpailuun osallistuu virallinen ammattitaitomaajoukkue, johon kuuluu 25 kilpailijaa ja 22 eksperttiä.

EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailussa on yhteensä 43 lajia, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja lähihoitajasta hitsaajaan ja kokista sähköasentajaan. Kilpailijoita on yhteensä 600 ja kävijöitä AmberExpo-messukeskukseen odotetaan 100 000.

Suomen joukkueen kilpailuun kokoaa ja lähettää Skills Finland ry yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Tutustu maajoukkueeseen

Skills Finlandin tilaisuudet

Skills Finland järjestää Gdanskissa kaksi tilaisuutta suomalaisvieraille:

  • Infotilaisuus 7.9.2023 klo 10–12 paikassa Radisson Hotel & Suites Gdansk, osoite Chmielna 10-25, Gdansk
  • Maljannostotilaisuus 8.9.2023 klo 19–20 (myös joukkue paikalla) paikassa Radisson Hotel & Suites Gdansk, osoite Chmielna 10-25, Gdansk
  • Mikäli et ole vielä ilmoittautunut näihin tilaisuuksiin, mutta haluaisit mukaan, ole yhteydessä Katja Katajamäkeen katja.katajamaki@skillsfinland.fi. Huom. tilaisuuksiin on rajoitetusti paikkoja. Ilmoitathan myös, jos osallistumisesi peruuntuu.
  • Molempiin tilaisuuksiin voi tulla kisapäivän vaatetuksessa, erillistä pukukoodia ei ole.
  • Suomen ständi hallissa D toimii suomalaisten kisavieraiden kohtaamispaikkana, ja siellä tapaa myös Skills Finlandin ja Opetushallituksen väkeä.

Tutustu viikon tarkempaan aikatauluun ja muihin kisavieraan ohjeisiin:

Kisavieraalle-sivu

Tukitiimi

Suomalaisten kisavieraiden yhteyshenkilö on Katja Katajamäki, jonka tavoittaa parhaiten tekstiviestillä tai WhatsAppilla +358 40 732 069. Katjalta voi tarvittaessa tiedustella Skills Finlandin järjestämistä tilaisuuksista ja ständistä. Paikallisliikenteestä, kokoustilatarpeista yms. kannattaa olla yhteydessä suoraan esimerkiksi omaan hotelliin. Skills Finlandilta matkaan lähtee myös Maria Ekroth, Anni Ketola, Tuija Vento ja Laura Luomalehto.

Maria Atzmon ja Teija Ripattila työskentelevät kisaviikon ajan kokonaan WorldSkills Europelle. Emmi-Maria Husu taas on joukkueenjohtajana kokonaan kiinni joukkueen kanssa. Emmin lisäksi joukkueenjohtajana toimii Katri Pokkinen Careeriasta. He eivät siis ensi viikon aikana pysty vastaamaan tiedusteluihin.

WorldSkills Europella työskentelevät lisäksi Skill Advisoreina Margit Tennosaar ja Tapio Kattainen.

Lisätietoa

Suomen maajoukkueen verkkosivu

EuroSkills 2023 -tapahtuman verkkosivut

Tiedotteet STT:ssä

Kuvapankki

Maajoukkue Facebookissa

Skills Finland somessa: Facebook | Instagram | X | LinkedIn