Skip to main content

Taitajien Taitajalle kultaa ja kokemuksia Ajotaidon MM-kilpailusta

Taitajien Taitaja 2018, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Roope Juutilainen on kiertänyt kevään Taitaja-voiton jälkeen myös muissa kilpailuissa. Kesällä Ajotaidon SM-kilpailun voitto takasi paikan MM-kilpailussa, jossa kultaputki jatkui sekä henkilökohtaisella että koko joukkueen tasolla.

Olin mukana Ajotaidon MM-kilpailussa, joka järjestettiin Belgian Gentissä 28.–30.9.2018. Kilpailu on tarkoitettu raskaan liikenteen ammattikuljettajille. Joka toinen vuosi järjestettävät kilpailut keräsivät nyt yli 140 osallistujaa 14 eri maasta Suomesta aina Afrikkaan saakka.

Kilpailuun valmentauduin töitä tekemällä. Rahtarit ry järjesti myös muutamia leirityksiä, joissa käytiin läpi kilpailuun liittyviä asioita sekä tehtäviä.

Suomesta kilpailussa oli mukana noin 20-henkinen maajoukkue, joka kilpaili kuudessa eri luokassa; täysperävaunu, puoliperävaunu, linja-auto, kuorma-auto, nuoret sekä pakettiauto. Itse kilpailin nuorten sarjassa. Minut valittiin joukkueeseen voitettuani keväällä Taitaja-kilpailun. MM-kisoihin treenatessa voitin myös kesällä nuorten sarjan suomenmestaruuden Ajotaidon SM-kilpailuissa.

MM-kilpailussa kaikilla oli samat tehtävät, joihin kuului muun muassa etäisyyden arviointia ja tarkkuusajoa. Kilpailutehtävät vaativat paljon keskittymiskykyä ja tarkkuutta, mutta joukossa oli myös arkistyössä kohdattavia osuuksia, kuten talliin ajoa. Lisäksi tuli suorittaa kirjallinen tehtävä englannin kielellä.

Kilpailu meni joukkueellamme hyvin, josta saavutimme kunnianosoituksena Suomelle koko kilpailun maailmanmestaruuden – niin joukkue- kuin henkilötasollakin. Sarjakohtaiset joukkuemestaruudet voitimme lisäksi kuorma-auto-, linja-auto- ja täysperävaunusarjoissa. Myös henkilökohtaisella tasolla saatiin menestystä täysperä-, pakettiauto- ja nuorten luokista kultasijoituksin sekä kuorma-autosarjasta hopea- ja pronssisijoin. Kaikki suoriutuivat hyvin ja olivat tyytyväisiä tulokseen.

Reissussa kävimme myös tutustumassa Volvon kuorma-autotehtaaseen sekä Euroopan parlamenttiin.

Kilpailuissa on kiva kiertää, sillä niissä pääsee tapaamaan uusia ihmisiä ja haastamaan itseään. Koko MM-kisamatkassa parasta oli yhteishenki. Porukka oli tiivis ja vietimme aikaa paljon yhdessä. Kaikki ovat ystäviä vielä näin jälkeenpäinkin.

Reissusta jäi hyvä mieli – kultapokaali kainalossa kelpasi tulla kotiin!

  • slide

    Roope Juutilainen (keskellä) voitti Taitaja2018-kilpailussa kultaa kuljetuslogistiikassa, mistä seurasi valinta Taitajien Taitajaksi.

  • slide

    MM-joukkue valmentautui kilpailuun leireillä. Kuvassa ensimmäisen harjoitusleirin kalustoa. Kuva: Rahtarit ry

  • slide

    Suomen MM-kisajoukkue Ajotaidon MM-kilpailussa Belgian Gentissä. Kuva: Rahtarit ry