Skip to main content

Nyt on huippuosaajien aika antaa mennä ja lentää – työnilolla kohti Taitaja2022 Pori -tapahtumaa!

Kilpailujohtaja Diana Bergroth-Lampinen kirjoittaa blogissa, millainen Taitaja-matka on ollut ja mitä Porissa on odotettavissa.

Taitajatiimi_1280px.jpg

Tapahtuma rakentuu pienen, mutta sitäkin osaavamman Taitaja-toimiston voimin.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. On tullut ensimmäistä kertaa Satakunnan ja Porin vuoro, kun Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä Porissa 16.–19.5.2022.

Finaalitapahtumassa nähdään vuosittain noin 50 lajia ja ammattinäytöstä. Porissa kisataan tänä keväänä 350 nuoren huippuosaajan voimin. Ammatillisen huippuosaamisen näyteikkunana toimii Porin kansallisen kaupunkipuiston kainalossa Porin Isomäen alue, jossa sijaitsee myös Porin Ässien legendaarinen kotihalli. Alueella on sopivasti vehreyttä ja ripaus rouheutta. Taitaja2022-tapahtuma levittäytyy palveluineen myös läheiselle Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle.

Taitaja2022 on täynnä työniloisia oheistapahtumia: Tapahtumatorilla tutustutaan kumppaneiden toimintaan, RekryTreffeiltä löydetään uusia uramahdollisuuksia ja seminaareissa kuullaan ajankohtaiskeskusteluja myös SuomiAreena etkojen merkeissä. Mukana ovat SM-kilpailulajien ja näytöslajien lisäksi mm. Lounais-Suomen poliisi, Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Puolustusvoimat / Porin prikaati ja Sotilaskotiyhdistys.

Olemme jo muutaman vuoden ajan tehneet tapahtumajärjestelyjä innostuneena ja satakuntalaisella periksi antamattomalla otteella. Taitaja2022 Porin kantavana voimana on #työniloa. Teema on ollut enemmän kuin tervetullut haastavien koronavuosien jälkeen. Työnilo on yhdessä tekemistä, oppimista, yhteistä vastuuta, toisten auttamista ja tsemppaamista. Työnilo on yhteistä riemua työn konkreettisista tuloksista. Työnilo on valoa muistaen, että yhdessä kehittyminen vaatii välillä myös hieman varjoja. Taitaja-tapahtumassa esiintyvään Mikko Harjun sanoin:

Tää on maratoni ei pikamatka, vaik välil mennään tuhat lasissa
Mielenrauha on arvokkainta, mitä voidaan täällä saavuttaa
Mä uskon itseeni, ihmisiin ja rakkauteen
Jokaisen askel maailmassa merkitsee
Jatketaan yhdessä kohti latvaa
Määränpää on aina matka

Olemme järjestäneet tapahtuman tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Noin 350 valtakunnallista ja paikallista yritystä ja organisaatiota ovat lähteneet työnilolla yhdessä kanssamme rakentamaan tapahtumaa tarjoamalla koneita, laitteita, tuotteita, materiaaleja ja osaamista käyttöömme. Ilman heitä kaikkia tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi kaikessa laajuudessaan. Olen ollut sanoin kuvaamattoman ylpeä tavasta, jolla Taitaja2022-tapahtuma on otettu alueellamme vastaan. Olemme yhdessä myös saaneet kulkea uudella oppimismatkalla ja uskon, että Taitaja2022 Pori ei varmasti tule jättämään ketään kylmäksi.

Pori brändää itseään todella outona ja ehdottoman uniikkina kaupunkina, joka ”pääsee myös ihon alle”. Tämä kaikki kannattaa lähteä katsomaan ja kokemaan ihan paikan päälle. Toivomme, että Taitaja2022 on ennen kaikkea työnilon, ammattitaidon, yhteistyön ja kevään juhlaa. Diana Bergroth-Lampinen.jpgTaitaja2022-tapahtuman päätähtien, nuorten huippuosaajien on nyt aika antaa mennä ja lentää – samalla nauttien osaamisestaan keväisessä Porissa.

Rakkaudel ja työnilol Pori Taitajist – Äl ny. Ol ny. Hei ny!

Diana

Diana Bergroth-Lampinen
Kilpailujohtaja, Taitaja2022 Pori
Viestintä- ja henkilöstöjohtaja, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova