Skip to main content

Eksperttinä toimiminen kehittää ammatillisesti

Parasta eksperttinä olossa on uusien kollegoiden tapaaminen ja kansainvälinen verkostoituminen. Kilpailutoiminta kehittää ammatillisesti, kun kansainvälisissä kilpailuissa näkee ja oppii uusia asioita. EuroSkills-kollegoiden kanssa on ollut myös mielenkiintoista jakaa näkemyksiä ja kokemuksia ja kuulla, miten asiat hoidetaan muualla maailmassa.

Eksperttinä olo on antanut minulle paljon. Olen saanut paljon uusia verkostoja ja tutustunut uusiin ihmisiin. Eksperttinä olo on tuonut lisäboostia arkityön tekemiseen, sillä kansainvälisistä kilpailuista opittu tuo omaan työhön joka kerta jotain uutta. Myös motivoituneiden ja osaavien opiskelijoiden kanssa on mukava työskennellä ja valmentautua kohti uusia kilpailuja.

Olen pyrkinyt viemään kilpailuissa oppimaani myös omalle työpaikalleni. Kollegoiden kanssa on tullut keskusteltua alamme tilasta ja tasosta Suomessa, sekä siitä, mitä alalla tapahtuu kansainvälisesti.

Kansainvälisessä kilpailutoiminnassa mukana olleena olen myös innostanut omia opiskelijoitani mukaan kilpailemaan. Lisäksi Taitaja-kilpailussa autoasennuslajin kilpailutehtäviä suunnitellessa olen kertonut ehdotuksia ja ideoita, joita olen oppinut EuroSkills-kilpailuissa.

Parasta eksperttinä toimimisessa on olla tekemässä kilpailutoimintaa mahtaville nuorille huippuosaajille. Lisäksi eksperttinä toimiminen laajentaa ammatillisia verkostoja ja antaa lisämotivaatiota omaan työhön. Suomen ja oman oppilaitoksen edustaminen maailmalla on kunniatehtävä.

Mika Saroma on autoalan lehtori ja ammattiaineiden opettaja Stadin ammattiopistosta. Opetustyön lisäksi hän toimii autoasennus-lajin eksperttinä eli lajituomarina joka toinen vuosi järjestettävässä ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsissä.

  • slide

    Mika Saroma (kolmas vasemmalta) ja Stadin ammattiopiston toimijat EuroSkills-maajoukkueen lähettämistilaisuudessa.

  • slide

    Autoasennus-lajin ekspertit eli lajituomarit tulevat ympäri Eurooppaa.

  • slide

    Lajialueella kaikki hyvin!