Skip to main content

11 Mediatekniikka / Print Media Technology

Mediatekniikan ammattilainen vastaa painomateriaalien tuotannosta. Hän varmistaa painettavan tuotteen laadukkaan tuloksen hallitsemalla erilaiset painotekniikat, koneet ja laitteet sekä paperityypit.

Kilpailija Noora Kekkonen

Laji: Mediatekniikka

Taustataho: Gradia

Kilpailuaika ja -paikka: 12.–15.10.2022 Aarau, Sveitsi

"Työskentelen parhaillaan oppisopimuksella Printek-nimisessä yrityksessä ja suoritan media-alan ammattitutkintoa painoviestinnän osaamisalalla.

Aiemmin olen suorittanut media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon, painoviestinnän osaamisalan, ja valmistunut mediapalvelujen toteuttajaksi.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja-kilpailusta, jonka semifinaaleissa olen kilpaillut kahdesti. Taitaja2020-kilpailussa pääsin finaaliin, mutta kilpailun järjestäminen jouduttiin harmillisesti perumaan.

Kilpailemisessa minua kiinnostaa erityisesti omien taitojeni kehittäminen, uusien kokemusten saaminen ja englannin kielen käyttäminen.

Treenaan kilpailuun itsenäisesti ja ohjaajien opastuksella. Yritän myös tehdä työpaikalla samankaltaisia tehtäviä kuin kisoissa voisi tulla vastaan.

Omassa alassani minua kiinnostaa sen monipuolisuus. Aina löytyy uutta opittavaa ja nähtävää, sillä painotekniikoita on paljon erilaisia ja tapoja tehdä löytyy loputtomiin. Uuden oppiminen on aina todella mukavaa ja motivoivaa.

Vapaa-ajallani tykkään pelata videopelejä, lukea ja harrastaa cosplayta."

 

Ekspertti Markku Tiihonen

Laji: Mediatekniikka

Taustataho: Gradia

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Lisäksi valmennustiimiin kuuluu Skills-lajipäällikkö Klaus Sjöblom (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat