36 Leipuri / Bakery

Leipuri on leipomoteollisuuden ammattilainen. Hän työskentelee erikokoisissa leipomoissa valmistaen esimerkiksi kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita.

Kilpailija Sofia Ratinen

SASKY koulutuskuntayhtymä

Suoritan tällä hetkellä elintarvikealan perustutkintoa SASKY koulutuskuntayhtymässä Vammalan ammattikoulussa, josta valmistun keväällä 2020 leipuri-kondiittoriksi. Sen jälkeen tavoitteena on jatkaa alan opintoja, mahdollisesti korkeakouluopintoihin saakka.

Hakeuduin mukaan kilpailemaan, sillä haluan haastaa itseäni ja omaa osaamistani. Kilpailulta odotan paljon uusia kokemuksia ja kavereita sekä mieleenpainuvia muistoja.

Minulla on takanani osaava valmennustiimi, jonka kanssa treenaan kilpailuun. Pidämme yhdessä harjoitusleirejä, joilla toteutamme erilaisia, mahdollisesti kilpailuun tulevia tuotteita. Valmentaudun kilpailuun myös kilpailemalla Taitajassa sekä Rinkeli Grand Prix -kilpailussa.

Ammatissani on parasta se, että opin joka päivä uutta ja saan kehittää itseäni sekä käyttää luovuutani.

Tavoitteena kilpailussa on oppia mahdollisimman paljon sekä verkostoitua sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoittelen kilpailussa vähintään Medallion for Excellence -diplomia, jonka saa keskiarvoa paremmasta suorituksesta. Toki olisi hienoa päästä myös mitaleille.

Vapaa-ajalla harrastan kaikenlaista liikuntaa, mutta erityisesti tanssiminen on lähellä sydäntäni. Mottoni on: “Well done is better than well said”.

Ekspertti Esa Savolainen

Omnia

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Hanne Rissanen (Savon ammattiopisto), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

 

Tukijat