24 Huonekalupuuseppä / Cabinetmaking

Puuseppä on käsityöläinen, joka tekee puusta erilaisia esineitä ja huonekaluja. Työ on tyypillisesti huonekalujen sekä koriste- ja käyttöesineiden rakentamista, korjaamista, muokkaamista tai entisöintiä.

Kilpailussa puuseppä toteuttaa piirustusten mukaan yhden huonekalun.

Kilpailija Eemeli Polvela

Koulutuskeskus Salpaus / LAB-ammattikorkeakoulu

Opiskelen parhaillaan LAB-ammattikorkeakoulussa puuinsinööriksi. Loma-aikoina työskentelen Penope Oy:llä huoltoasentajana ja Kurhilan Paja Oy:llä, jossa teen puusepän töitä sekä metsä- ja metallitöitä.

Aikaisemmin olen opiskellut puualan perustutkinnon (puuseppä), käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani, puusepänalan osaamisala) ja puuteollisuuden ammattitutkinnon (puuseppä, puurakenneteollisuuden osaamisala) Koulutuskeskus Salpauksessa.

Kilpailukokemusta minulta löytyy Taitajasta sekä WorldSkills-kilpailusta. Lisäksi olen kilpaillut urheilun puolella keihäänheitossa.

Valmennuskausi kilpailuun kestää tammikuusta syyskuun kisoihin asti. Teemme aikaisempien kisatöiden läpikäyntejä ja erilaisia liitosharjoituksia. Tärkeää on myös harjoitella aikaa vastaan kilpailemista. Valmennuksessa lähdetään pienistä osista, ja edetään kohti suurempia kokonaisuuksia.

Uskon, että reissusta tulee mahtava ja hieno kokemus. Kilpailu on kovatasoinen, joten keskiarvon yläpuolelle pääseminen olisi kova juttu. Valmennuskausi on pyörähtänyt hyvin käyntiin, joten tulostakin on odotettavissa.

Harrastan rumpujen ja huuliharpun soittoa sekä keihäänheittoa. Vapaa-ajalla teen myös keittiönpöydän ääressä kaikenlaisia puutuotteita, esimerkiksi lusikoita, kulhoja ja koriste-esineitä.

Mottoni ovat: ”Mitä nopeemmin, sitä nopeemmin” ja "Kovempi vauhti, niin töyssyt tuntuu pienemmältä".

Kilpailija Eemeli Polvela

Pääekspertti Marko Varjos

Koulutuskeskus Salpaus

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina EuroSkills Graz 2020 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös valmentaja ja lajipäällikkö Vesa Kupila (Luksia). Lajipäällikön tehtäviin kuuluu lajin kehittäminen ja koordinoiminen Suomessa.

Ekspertti Marko Varjos

Tukijat

Koulutuskeskus Salpauksen logo
LAB-ammattikorkeakoulun logo