Skip to main content

Cooking

Lajissa suunnitellaan ja toteutetaan menukokonaisuus, joka sisältää alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Tehtävän suorittaminen sisältää koko prosessin valmistelusta visuaalisuuteen, makuun ja hygieniaan. Suomesta lajiin osallistuu kaksi kilpailijaa, mutta kilpailu suoritetaan yksilöinä.

 

Kilpailija Simon Tamberg

Laji: Cooking

Taustataho: Ammattiopisto Spesia

Mitä opiskelet ja missä?

Opiskelen ravintola- ja catering- alan perustutkintoa kokiksi Ammattiopisto Spesiassa.

Mikä alassasi on parasta?

Alassani on parasta se, että pääsen palvelemaan asiakkaita. Rakastan tehdä ruokaa ihmisille, jotka arvostavat sen makua. Tahdon luoda ihmisille uusia makuelämyksiä.

Millaisia odotuksia sinulla on Abilympics-kilpailusta?

Haluan luoda uusia kontakteja ja tutustua oman alani huippuosaajiin. Haluan haastaa itseäni, ja tämä on siihen loistava tilaisuus.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Ensin haluaisin päästä työskentelemään Michelin-ravintolaan. Sen jälkeen haluaisin perustaa oman ravintolan ja lähteä metsästämään himoittua omaa Michelin-tähteä.

Kilpailija Kiira Rajaharju

Laji: Cooking

Taustataho: Ammattiopisto Live

Tukijat