Skip to main content

WorldSkills-yhteisön kannanotto Ukrainan tilanteeseen

WorldSkills International ja WorldSkills Europe ovat tänään päättäneet toimenpiteistä kannanottona Venäjän sotatoimiin Ukrainassa. Skills Finland tukee vahvasti näitä toimenpiteitä.

WordSkills Europen toimenpiteet ovat seuraavat:

  • EuroSkills 2023 -kilpailua ei järjestetä elokuussa 2023 Venäjällä, vaan kilpailu siirretään johonkin toiseen WorldSkills Europen jäsenmaahan.
  • Venäjän jäsenyys WorldSkills Europessa keskeytetään heti, eikä järjestö voi olla osallistua EuroSkills 2023 -kilpailuun tai muihin tulevaisuudessa järjestettäviin EuroSkills-kilpailuihin, eikä muihin WorldSkills Europen projekteihin tai toimintoihin.

WorldSkills Europen tiedote kokonaisuudessaan järjestön verkkosivuilla.

WorldSkills Internationalin toimenpiteet ovat seuraavat:

  • Venäjän osallistuminen WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun perutaan.
  • Venäjän jäsenyys WorldSkills Internationalissa keskeytetään, eikä maa voi olla osallisena WorldSkills-kilpailuissa, järjestön projekteissa tai muissa toiminnoissa Venäjän ulkopuolella.
  • Valko-Venäjän osallistuminen WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun perutaan.
  • Valko-Venäjän jäsenyys WorldSkills internationalissa keskeytetään, eikä maa voi olla osallisena WorldSkills-kilpailuissa, järjestön projekteissa tai muissa toiminnoissa Valko-Venäjän ulkopuolella.

WorldSkills Internationalin tiedote kokonaisuudessaan järjestön verkkosivuilla.

Näiden järjestöjen jäsenenä myös Skills Finland tukee toimenpiteitä. Toivomme välitöntä rauhaa Ukrainaan ja tuomitsemme sodan. Kuten WorldSkillsin lausunnossa sanotaan, haluamme kuitenkin todeta, että nämä toimenpiteet kohdistuvat Venäjän hallintoa vastaan. Ei niitä lukuisia venäläisiä yksilöitä kohtaan, jotka ovat vuosien kuluessa väsymättömästi työskennelleet WorldSkills-toiminnan ja ammatillisen koulutuksen puolesta.