Skip to main content

Ilmoittautuminen Taitaja2023-semifinaaleihin

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan semifinaaleihin ilmoittaudutaan 3.–28.10.2022.

Hero_Taitaja2023.jpg

Edellisvuosien poikkeusjärjestelyjen jälkeen on tarkoitus palata takaisin malliin, jossa semifinaalit järjestetään alueellisesti näyttävinä tapahtumina, ja lajin kilpailijat pääsevät kilpailemaan yhdessä. Joissakin lajeissa kehitetään kuitenkin edelleen semifinaalimallia, jossa kukin kilpailija suorittaa tehtävän omassa oppilaitoksessaan.

Ilmoittautuminen auki 28.10. saakka

Koulutuksen järjestäjän nimeämä rekisteröintivastaava kerää oman oppilaitoksensa kilpailijoiden tiedot ja ilmoittaa joukkueen lokakuun aikana Taitaja-rekisteröintijärjestelmään. Jos oppilaitoksellesi ei ole vielä nimetty rekisteröintivastaavaa, pyydämme teitä olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen taitaja@skillsfinland.fi.

Ammatillinen opiskelija, jos Taitajassa kilpaileminen kiinnostaa, ota yhteyttä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi, ja kysy mahdollisuudesta.

SM-kilpailussa edustettuna kymmeniä ammatteja

Taitaja2023-kilpailussa kilpaillaan yhteensä 47 lajissa. Lajeista viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Suurimmassa osassa lajeista ikäraja on kilpailuvuonna 22, mutta TaitajaPLUS-lajit sekä muutamat muut lajit ovat ikärajattomia.

Taitaja2023-semifinaalit käydään viikon 5 (30.1.–3.2.) aikana oppilaitoksissa ympäri Suomen. Lajikohtaisista semifinaaliaikatauluista ja -järjestäjistä tiedotetaan myöhemmin.

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali käydään Espoon Metro Areenalla Taitaja-suurtapahtumassa 8.–11.5.2023.

Liitteet ja materiaalit

Ilmoittautumisohjeet semifinaaleihin (pdf)

Lajilista (pdf)

Taitaja-säännöt

Materiaalia semifinaaleista viestimiseen

Lisätietoa

Taitaja2023.fi

Uutinen 28.9.2022: Taitaja-sääntöjä uudistettiin

Rekisteröintijärjestelmää koskevat asiat: taitaja@skillsfinland.fi

Petri Hörkkö, Taitaja-päällikkö, petri.horkko@skillsfinland.fi, 050 523 9696