Skip to main content

Haemme projektijohtajaa ammattitaitostandardeja kehittävään WSOS-kehittämiskeskukseen

Pyydämme hakemuksia WSOS-keskuksen projektijohtajaksi 28.1.2022 mennessä.

Skills Finland ry ja WorldSkills International hakevat projektijohtajaa vastaamaan WSOS-kehittämiskeskuksen eli WorldSkills Occupational Standards Development Centerin perustamisesta, johtamisesta, tarvittavien yhteistyöverkostojen rakentamisesta, viestinnästä sekä rahoituksesta. Tehtävänä on rakentaa keskuksesta arvostettu tutkimus- ja kehittämisyksikkö, joka tukee WorldSkills Internationalin työtä WorldSkills Occupational -standardien kehittämisessä ja levittämisessä. Keskus on osa Skills Finland ry:n toimintaa ja projektijohtaja raportoi Skills Finlandin toiminnanjohtajalle. Työtä tehdään yhteistyössä Skills Finlandin ja WorldSkills Internationalin ohjausryhmien, yhteistyöverkostojen sekä pääosin virtuaalisen projektitiimin kanssa. Apuna on puolipäiväinen kokenut projektiassistentti.

Kehittämiskeskuksen keskeiset tehtävät

Kehittämiskeskuksen keskeisenä tehtävänä on kehittää WorldSkills-kilpailuiden kilpailulajeja ja niiden osaamisvaatimuksia vastaamaan työelämän tarpeita, tehdä kehittämistyötä yhdessä yritysten ja siihen sitoutuneiden kansainvälisten järjestöjen kanssa (muun muassa ILO, Unesco, Cedefop) sekä edistää standardien asianmukaista käyttöä ja hyödyntämistä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.

Edellytykset työssä menestymiseen

Tässä tehtävässä tarvitaan kansainvälistä kokemusta sekä erinomaista suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa, sillä suurin osa työstä tehdään englannin kielellä ja kaikki tuotokset julkaistaan englanniksi. Ammatillisen koulutuksen ja ammattitaitokilpailutoiminnan hyvä tuntemus on välttämätöntä tehtävän hoitamiseksi. Lisäksi edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, talousosaamista ja näyttöjä rahoituksen hankinnasta. Kokemus verkostojen ja tiimien vetämisestä sekä tutkimus- ja yritysyhteistyöstä antaa hyvän pohjan tämän monialaisen kansainvälisen verkoston luomiseen ja sen työn johtamiseen. Tutkimusosaaminen ja EU-hankekokemus katsotaan eduksi.

Tarjoamme

Avoinna on aitiopaikka ammatillisen koulutuksen kehittämiseen Suomessa ja maailmalla. Tarjoamme itsenäisen, merkityksellisen ja joustavan työn kansainvälisessä työympäristössä. Rahoituksesta johtuen tehtävä on määräaikainen vuoden 2022 loppuun, mutta tavoitteena on pitkäjänteinen ja jatkuva toiminta. Projektijohtajan tehtävänä on varmistaa jatkorahoitus ja vakiinnuttaa keskuksen toiminta. Työ alkaa mahdollisimman pian, mutta viimeistään huhtikuun 2022 aikana.

Kiinnostuitko?

Lähetä englanninkielinen hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen 28.1.2022 mennessä sähköpostiosoitteeseen maria.ekroth@skillsfinland.fi, ja kirjoita viestin aihekenttään ”Projektijohtaja, WSOS-kehittämiskeskus”.

Taustatietoa

Skills Finland ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailutoiminnan avulla. Yhdistys järjestää vuosittain yhteistyökumppaniensa kanssa nuorten ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan, ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin kilpailuihin. WorldSkills International on maailmanlaajuinen ammatillisen osaamisen organisaatio ja verkosto, joka järjestää nuorten ammattitaidon MM-kilpailuja edistääkseen ammattiosaamisen tasoa ja arvostusta.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa Skills Finland ry:n toiminnanjohtaja Maria Ekroth, p. 040 707 9114:

  • perjantaina 14.1. klo 10–13
  • tiistaina 18.1. klo 10–11
  • perjantaina 21.1. klo 13–14.